SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Dive into Archive: alleskunner Eljero Elia

Eljero Elia heeft een schitterende carrière achter de rug in binnen- en buitenland. Nu heeft de 36-jarige aanvaller aangekondigd definitief te stoppen met voetballen. Toch hoeven zijn fans niet teveel te treuren. Eljero drukt namelijk buiten het veld op verschillende manieren zijn stempel. Vandaag kijken we naar zijn muziek- en ondernemerschap carrière en duiken we terug in de tijd naar 2016 toen Elia langskwam bij Life After Football.

Elia owned fotoshoot Life After Football

Afscheid op indrukwekkende manier

De Nederlander kondigde afgelopen zondag bij ESPN zijn voetbalpensioen aan: “Dit is het moment dat heel Nederland gaat weten dat ik gestopt ben met voetbal. In mijn hoofd was ik al een paar jaar gestopt. De laatste jaren vond ik het eigenlijk niet meer leuk. Bij FC Utrecht heb ik geen leuke momenten meer meegemaakt.” Hij deelde daarnaast het nieuws ook op Instagram. De oud-voetballer plaatste een foto van de verloren WK-finale van 2010 met een indrukwekkende tekst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eljero Elia (@eljeroelia)

Een voetballer met vele gezichten

Elia was naast voetbal ook veel bezig met andere zaken. Zo vond hij ondernemen altijd interessant. Hij investeerde na het WK van 2010 maar liefst 350.000 euro in het merk BALR. Dit ging hij samen met Demy de Zeeuw en Gregory van der Wiel opstarten. Het pakte uiteindelijk uit als een groot succes en overal in Nederland waren shirts en petten van BALR te aanschouwen. Toch koos Eljero ervoor om zijn aandelen uiteindelijk te verkopen. Of hij toen stopte met ondernemen? Zeker niet! Met de hulp van een adviseur heeft die onder andere twee huizen laten bouwen in Suriname en heeft hij een paar jaar geleden een huis in Twente verkocht voor maar liefst 800.000 euro. Het bijzonder hiervan is dat hij het kocht voor maar 325.000 euro!

Als we het over Eljero hebben kunnen we muziek niet vergeten. Op Instagram geeft de de oud-international aan voortaan dj te zijn, terwijl hij vorig jaar zijn eigen platenlabel “The Culture Entertainment” lanceerde. Hiermee probeert de oud-voetballer artiesten muzikaal te ontwikkelen en kennis te laten maken met de business. Hij kwam daarnaast ook met zijn eigen album “Molenwijk”, waarin de zanger rapt over de wijk waarin hij is opgegroeid. Een album dat je zeker even moet luisteren, want wij verzekeren dat het daarna op repeat blijft staan!

En om het helemaal af te maken heeft Eljero gisteren zijn nieuwe song gedropt. Het liedje heet “Love Comes Down” en staat al online op Spotify!

On fire voor de camera’s

In 2016 mochten wij zelf ervaren hoe de voormalig linksbuiten te werk gaat. Voor ISSUE #40 nodigden we hem uit voor een shoot en hij was helemaal in zijn element. Hij kwam tevoorschijn in het zwart, wit en rood, maar dat maakte de dj niks uit. Eljero zorgde er namelijk voor dat hij alle outfits owned. En dat is goed te zien op de foto’s!

Elia pakt zijn moment achter de camera
Elia in stijl tijdens fotoshoot Life After Football

Vorige week blikten wij in de Dive into Archive-rubriek terug op de nieuwe hoofdcoach van Ajax 1! We keken terug op een unieke fotoshoot en interview met de oud-voetballer.