SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Dive into Archive: Ajax-trainer John Heitinga

Twee weken geleden werd het officieel: John Heitinga maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Ajax 1. Hiermee begon voor de oud-Ajax speler zijn trainerscarrière op het allerhoogste niveau. Vandaag duiken wij ons archief in om terug te kijken op ‘Johnny’ bij Life After Football. Hij schitterde in een speciaal tenue van Blood In Blood Out en vertelde samen met Ryan Gravenberch over het trainersvak.

Heitinga geniet van zijn nieuwe shirt

John’s carrière in één shirt

We gaan terug naar 2019 toen Heitinga als hoofdtrainer van Ajax Onder-19 voor het eerst voor onze camera dook. We gingen terug naar Johnny’s zijn rood, wit en blauw. De verdediger doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax, speelde zes jaar in het eerste elftal van de Amsterdammers en kwam na buitenlandse avonturen bij Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC weer terug op het oude nest. En hoe kunnen we beter terugkijken op deze geweldige carrièrre dan met een speciaal shirt?

Wij mochten namens het Amsterdamse bedrijf Blood In Blood Out dit shirt overhandigen en wat was het gaaf! De Ajacied stond met zijn mond vol tanden toen het shirt tevoorschijn kwam waarin al zijn oude clubs te bewonderen waren. Heitinga droeg het shirt met trots en met zijn Omega horloge van GASSAN Diamonds om de pols kon niks de fotoshoot nog in de weg staan.

Heitinga voor de camera van Life After Football
Heitinga in zijn unieke shirt

Leerling en meester

Twee jaar later in 2021 kwam de 39-jarige trainer opnieuw bij ons. Dit keer samen met Ryan Gravenberch. De talentvolle voetballer van Bayern München heeft Heitinga als trainer mogen meemaken en in Life After Football ISSUE #69  spraken wij met de twee toenmalige Ajacieden over Johnny als trainer.

Ryan kon niets anders dan lovend zijn over John en kon het altijd goed met hem vinden: “Hij is een type trainer dat achter je aan zit en ik heb dat wel nodig, die strakke hand. Dat vond ik erg fijn.” Ryan moest hierbij wel zeggen dat hij aardig streng kon zijn: “Zo moest ik eens om 14.00 uur op het veld staan van John en ik was twee minuten te laat. Ik kon meteen weer naar binnen…”

Nieuwe positie Ryan

John vertelde dat het niet altijd makkelijk was om een talent als Ryan uit te dagen. Voor een uitwedstrijd bij PSV had hij hier een oplossing voor: “Vlak voor aankomst, nog in de bus, riep ik Ryan naar voren en vertelde hem dat hij in de basis zou starten. Maar wel als spits.” Ryan wist niet wat hem overkwam. Hij had daar immers nog nooit gespeeld. De huidig trainer van het eerste elftal van Ajax vertelde dat hij niets anders kon: “We wisten dat Ryan heel veel potentie had, maar hoe gingen we hem uitdagen om nóg beter te kunnen worden. Hoe halen we hem uit zijn comfortzone en hoe gaan we hem klaarstomen voor het betaald voetbal? En hij speelde echt erg heel goed. Ik weet zeker dat hij daar van geleerd heeft.”

Of we John nog vaker zien verrassen is de vraag. Het is wel duidelijk dat zijn trainerscarrière op het hoogste niveau nu echt van start is gegaan. Wij zijn heel benieuwd met welke ideeën hij nog allemaal komt!

Vorige week blikten wij in de Dive into Archive-rubriek terug op echte Life After Football liefdeskoppels. We keken terug op zes unieke fotoshoots van deze tortelduifjes. Check het snel uit!