SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Dit zijn de vijf meest stijlvolle voetballers van de Afrika Cup

De groepsfase van de Afrika Cup 2024 nadert zijn eind! En zoals altijd bij dit spectaculaire toernooi kunnen we weer genieten van verrassingen, comebacks, (oud-)Eredivisie-inbreng, komisch verdedigen en snoeiharde tackles. Wat dit toernooi zo mooi maakt is de mix aan spelers die nog op relatief laag niveau in hun thuisland voetballen en spelers die gelden als de absolute wereldtop met onder andere Mohamed Salah en Sadio Mané. Maar bij Life After Football kijken wij verder dan de prestaties op het veld. Wij richtten onze blik op de outfits van de spelers en hebben voor jou de vijf meest stijlvolle voetballers van de Afrika Cup op een rijtje gezet.

De vijf meest stijlvolle voetballers van de Afrika Cup

Achraf Hakimi – Marokko

We starten met Achraf Hakimi, die overigens onderdeel uitmaakt van een stijlvolle selectie met onder andere Hakim Ziyech en Ismael Saibari als ploeggenoten.  De rechtervleugelverdediger van Paris Saint-Germain spant wat ons betreft de kroon, omdat Hakimi eigenlijk altijd super stijlvol voor de dag komt.

 

De stijlvolle Achraf Hakimi
De stijlvolle Achraf Hakimi
De stijlvolle Achraf Hakimi

Mohammed Salisu – Ghana

Mohammed Salisu is één van de sterkhouders achterin bij Ghana. Na een succesvolle periode in Spanje bij Real Valladolid tekende Salisu in 2020 bij Southampton, waar de Ghanees furore maakte en zich bewees op het hoogste niveau. Afgelopen zomer koos hij voor een nieuwe uitdaging in Monaco. Ook buiten het veld maakt Salisu indruk. De verdediger verschijnt geregeld in opvallende outfits.

Mohammed Salisu - Ghana
Mohammed Salisu - Ghana
Mohammed Salisu - Ghana

Ismail Jakobs – Senegal

Ismail Jakobs is een 24-jarige Senegalees en teamgenoot van Mohammed Salisu bij AS Monaco, waar hij een stijlvol duo mee vormt in de achterhoede. Naast dat hij vaak de volledige linkerkant voor zijn rekening neemt, weet hij ook buiten het veld raadt met zijn outfits.

Ismail Jakobs - Senegal
Ismail Jakobs - Senegal

Yves Bissouma – Mali

Acht jaar geleden maakte Yves Bissouma de overstap van het Malinese Real Bamako naar Lille. Hoewel Bissouma hier nog niet echt weet door te breken, ziet de talentenfabriek Brighton het wel zitten in de middenvelder. Hij excelleert en gooit hoge ogen met Brighton & Hove Albion in de Engelse Premier League. Ook buiten het veld weet Bissouma te imponeren. Een prestatie die de middenvelder van Tottenham een plekje in deze lijst met de vijf meest stijlvolle voetballers van de Afrika Cup oplevert.

Yves Bissouma - Mali
Yves Bissouma - Mali

Alex Iwobi – Nigeria

Last but not least… Als die uitspraak eens geldt dan is het nu wel. De speler van Fulham is een echte creatieveling, on and off the pitch. Met zijn toffe, eigen stijl en gevoel voor fashion is Iwobi een ware inspiratiebron. Oordeel vooral zelf.

Alex Iwobi - Nigeria
Alex Iwobi - Nigeria
Alex Iwobi - Nigeria

Meer lezen? Voetbal en fashion blijkt een gouden combinatie. Eerder doken wij dieper in de verweving van de fashion- en voetbalwereld.