SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Dit zijn de verborgen parels in FIFA 21

FIFA 21 is uit en elk jaar is het weer sparen voor de beste spelers uit de topcompetities. In elke FIFA-editie zitten er wel een paar verborgen parels tussen, die van grote waarde kunnen zijn voor jouw elftal. Wij hebben, per categorie, een paar verborgen briljantjes voor je op een rij gezet.

Sprintsnelheid

Door de jaren heen is de categorie ‘sprintsnelheid’ misschien wel het allerbelangrijkste geworden. Op pace geef je directe tegenstanders het nakijken en kun je met een razendsnelle aanval door de verdediging heen snijden. In de onderste regionen van de Franse Ligue 1 vind je linksback Aníbal Chalá terug. Met een algemene rating van 69 misschien niet de droomlinksback van je elftal, maar met zijn sprintsnelheid zit het wel goed. De 24-jarige Ecuadoriaan van Dijon FCO heeft maar liefst een pace van 96 en mag zich hiermee met de Europese top meten. Tussen de Mbappé’s, Alphonso Davies’ en Adama Traoré’s van deze wereld vinden we ook Club Brugge-aanvaller Krépin Diatta terug. De multifunctionele aanvaller wordt in het spel als snelheidsmaniak en acrobaat gezien. Met een lenigheid van 91 en sprongkracht van 94 is hij levensgevaarlijk voor het doel. Als laatste vreemde eend in de bijt lichten we Tom Barkhuizen uit. Rechtermiddenvelder annex aanvaller van Preston North End. Buiten zijn versnelling heeft hij geen specifieke kwaliteiten. De Engelsman kent wel een rating van 72 en zal de verdediging vaak veel te snel af zijn. 

Parels met een geweldige sprint in de benen maken je team veel gevaarlijker

Nauwkeurige kopballen

In de top vier vinden we twee Nederlandse parels terug. Met Luuk de Jong (93) en Bas Dost (92) hebben we twee wereldkoppers in de gelederen. Luuk de Jong deelt de koppositie samen met één andere speler, namelijk de 31-jarige Leonardo Pavoletti. Ook deze Italiaan van Cagliari is een enorme topper in de lucht en weet wel raad met een goede voorzet. Met zijn 1,88 meter en 86 rating in ‘Springen’ verslaat hij vaak zijn directe tegenstander in een luchtduel. Nog een oudere kopper is Matt Smith van Millwall. Met een ‘Nauwkeurige kopbal’ van 91 en een ‘Kracht’ van 93 weet hij wel hoe een duel gewonnen moet worden. Een duel op snelheid zal Smith niet snel winnen, maar des te groter is het gevaar in de 16. Nog een kopsterke Italiaan om in de gaten te houden is Roberto Inglese. De 28-jarige aanvaller van AC Parma weet met zijn hoofd gemakkelijk het net te vinden. Een rating van 90 in kopballen en 78 in afmaken maakt hem een gevaarlijke pijler in de aanval en een last voor de verdediging.

Goede koppers gaan het verschil maken voor jou zowel verdedigend als aanvallend

Kalmte

Een aantal verrassende namen zijn onderdeel van deze top vier. De Belg Mousa Dembélé van Guangzhou R&F is met 90 composure er rustig aan de bal, dit in combinatie met zijn goede dribbel maakt dit een gevaarlijke klant op het middenveld. Aleksandar Kolarov, linksback van Inter scoort ook een 90 voor kalmte. In de verdediging is dit een goede kwaliteit, omdat er vaak veel druk wordt gezet. Voor het doel komt zijn rust ook goed van pas, met zijn 95 schotkracht kan hij het de keeper vaak lastig maken. Axel Witsel van Dortmund is de volgende die voor rust op het middenveld zorgt. Met zijn 92 voor kalmte is dit de ideale speler voor de balans op je middenveld. Verdedigend sterk en heeft een uitstekende pass in de benen. Op nummer één komt een Italiaan uit de Ligue 1: Marco Verratti. De middenvelder van Paris Saint-Germain is het meest kalm aan de bal. Met zijn 94 composure en zijn allround statistiek is dit de speler die voor jou het spel kan gaan verdelen.

Kalmte aan de bal terwijl er twee spelers in je nek hijgen is van essentieel belangDit zijn de verborgen parels die van grote waarde kunnen zijn voor jou team. Ga er je voordeel mee doen en probeer ze uit.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.