SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Dit zijn de prachtige voetbalshirts van Robey in het Betaald Voetbal

Voor de echte liefhebbers van voetbalshirts opgelet: dit zijn de prachtige shirts van Robey in het Nederlandse Betaald Voetbal. Robey Sportswear is de kledingleverancier van Sparta Rotterdam, NEC Nijmegen, De Graafschap, Willem II, SC Telstar, FC Groningen, FC Den Bosch & FC Volendam. Clubs met een rijke historie en traditie. ‘We sluiten namelijk niet zomaar iedere profclub in ons hart, alleen de clubs die passen bij de kernwaarden van ons merk. Clubs die voetbalcult ademen en die ook staan voor dat nostalgische voetbalgevoel, die onvoorwaardelijke liefde voor het mooiste spel op aarde’, schrijft Robey zelf. En daar zijn ze als je het ons vraagt uitstekend in geslaagd met deze selectie aan clubs.

De prachtige shirts van Robey in het Nederlandse Betaald Voetbal

Sparta Rotterdam

Over voetbalnostalgie gesproken: Sparta is de oudste profclub van Nederland en speelt haar thuiswedstrijden op het iconische Het Kasteel. Datzelfde kan gezegd worden over het thuisshirt met de klassieke rood-witte strepen. Een pracht exemplaar in samenwerking met Robey. Deze overeenkomst werd recent nog opengebroken tot tenminste het seizoen 2027-2028. Voorlopig kunnen we nog even genieten dus.

NEC Nijmegen

NEC Nijmegen is de volgende Eredivisieploeg uit dit rijtje met een rijke voetbalgeschiedenis. De club, die zijn oprichting kent in 1900, is de nieuwste aanwinst binnen Robey. Afgelopen zomer kwamen de Nijmegenaren en de sportfabrikant met elkaar overeen en dat betekent stijlvolle tenues voor NEC dit seizoen. Zeker het strakke uittenue kan ons bekoren.

De Graafschap

Ook De Graafschap is vorig jaar overgestapt op kledingleverancier Robey. De club uit Doetinchem behoort tot de klassiekers uit het Nederlandse profvoetbal en past daarmee perfect bij de identiteit van Robey. De Super Boeren beschikken over een fanatieke aanhang, sfeervol stadion en wederom een iconisch, blauw-wit-gestreept tenue. Deze klassieke strepen doen het bij ons altijd goed.

Het thuisshirt van Sparta Rotterdam
Het uitshirt van NEC Nijmegen
Het thuisshirt van De Graafschap

Telstar

Telstar is de volgende iconische voetbalclub in dit rijtje dat met trots in de kleding van Robey speelt. De club uit Velsen-Zuid haalt geregeld het landelijke nieuws, al is dit meestal niet vanwege hun voetbalprestaties. De Witte Leeuwen maken zich sinds jaar en dag hard voor maatschappelijke onderwerpen, wat natuurlijk erg te prijzen valt. Zo kwamen Robey en Telstar al meerdere malen tot een speciaal regenboogshirt als onderdeel van de campagne Telstar All Together, waarmee de eerstedivisieclub verbinding en inclusie onder de aandacht wil brengen.

FC Volendam

Volendam, het schilderachtige Nederlandse vissersdorp aan de oevers van het Markermeer met zijn kenmerkende, historische klederdracht, visserscultuur, Nick en Simon, Jan Smit en natuurlijk FC Volendam. Hoewel de Volendammers hun thuiswedstrijden spelen in het kenmerkende oranje-zwart, daar spelen zij hun uitwedstrijden in een bijzonder tenue: op het zwarte met lichtblauwe tenue staan namelijk palingen afgebeeld.

Willem II

Ook Willem II speelt in de kwalitatieve kleding van Robey. De Tilburgers passen perfect bij de kernwaarden van Robey met hun rijke historie en klassieke rood, wit en blauwe clubkleuren. Het thuistenue van de Tricolores is traditioneel gestreept, genieten dus.

Het thuisshirt van Telstar
Het palingshirt van FC Volendam
Het thuisshirt van Willem II

FC Den Bosch

We blijven nog even in Brabant met FC Den Bosch als de volgende in dit rijtje. FC Den Bosch, een trotse voetbalclub uit ‘s-Hertogenbosch, straalt passie uit op het veld. In het knusse Stadion De Vliert, doordrenkt van mooie herinneren, spelen de Bosschenaren in hun klassieke blauw witte tenues van Robey.

Vitesse

Hoewel Vitesse het dit seizoen moeilijk heeft in de Eredivisie, daar is iedereen er toch over uit dat de club thuishoort op het hoogste niveau in Nederland. In 2017 wonnen de Arnhemmers de KNVB Beker en er werd twee seizoenen geleden zelfs in de Europa Conference League een gedenkwaardige prestatie neergezet. Helaas was de beul van Ajax en meerdere malen Feyenoord, AS Roma, ook het eindstation van Vitesse. Vitesse is een club met een rijke geschiedenis en heeft een thuistenue wat ons kan bekoren: een verticaal, klassiek gestreept tenue in de clubkleuren zwart en geel.

FC Groningen

Last but not least… FC Groningen. De club gold de afgelopen jaren als een vaste klant in het linkerrijtje van de Eredivisie en mocht zich zelfs een aantal maal opmaken voor de Europese velden. Echter viel vorig seizoen het doek voor de Noordelingen, zij degradeerden naar de eerste divisie. Echter staat buiten kijf dat De Trots van het Noorden op het hoogste niveau thuis hoort. Samen met Robey strijden zij om weer terug te keren in de Eredivisie.

Het thuisshirt van FC Den Bosch
Het thuisshirt van Vitesse
Het thuisshirt van FC Groningen