SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Dit zijn de mooiste carnavalsshirts van 2024

Het is tijd voor carnaval! Vooral de mensen onder de rivier kijken al maanden uit naar dit moment en aankomend weekend kunnen ze eindelijk in de gekste outfits over straat lopen. Ook de voetbalclubs in het zuiden van Nederland vieren dit feest en drie clubs hebben zelfs speciale carnavalsshirts ontworpen. We zetten ze voor jou op een rijtje!

RKC Waalwijk carnavalsshirt

RKC Waalwijk

Schoenlapperslaand, de plaats waar RKC Waalwijk speelt. Huh, nog nooit van Schoenlapperslaand gehoord? Dat maakt niks uit! Veel plaatsen veranderen tijdens carnaval van naam en Waalwijk is daar één van. RKC lanceert ieder jaar een uniek carnavalsshirt en die van dit seizoen valt in de smaak: het shirt is uitverkocht! Op Instagram meldde de club dat een carnavalstenue nog nooit zo massaal werd aangeschaft als dit jaar. Vanavond, 9 februari, dragen de Waalwijkers het shirt in de thuiswedstrijd tegen NEC.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RKC Waalwijk (@rkcwaalwijk)

FC Den Bosch

Ook Den Bosch lanceert elk jaar een nieuw carnavalstenue en dit jaar waren ze er extra vroeg bij. Vorige week vrijdag droeg de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie het shirt in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Het hielp echter niet. De club uit Oeteldonk, de naam van Den Bosch tijdens carnaval, speelde met 0-0 gelijk. Het carnavalsshirt is donkergroen en heeft rood-wit-gele confetti-accenten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Den Bosch (@fcdenbosch)

MVV Maastricht

Ook in Limburg word carnaval gevierd en MVV Maastricht is de derde club uit Nederland die een speciaal shirt heeft ontworpen. Het shirt geeft je meteen het feestgevoel en dat is precies wat de mensen in Stadion De Geusselt vorige week deden. MVV won met maar liefst 6-1 van Telstar en daardoor kan carnaval eigenlijk al niet meer verpest worden in Maastricht.

Wist je dat de voetballegende Romário ooit zo graag carnaval wilde vieren dat hij een deal moest sluiten met zijn trainer Johan Cruijff? Lees snel dit bijzondere verhaal!