SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Dit kan wel eens het UEFA Team of the Year worden

Het kalenderjaar 2020 is afgesloten en daarmee is ook een raar voetbaljaar voorbij. Naast de coronaperikelen waren er enorm veel mooie momenten en spelers die hun stempel op het jaar drukte. Net als elk jaar zal de UEFA een Team of the Year samenstellen. Hieronder is er een verwachting van het team gemaakt met elf fantastische spelers.

Keeper: Alisson Becker

Deze Braziliaanse sluitpost van Liverpool is een belangrijke factor in het succes van zijn team in 2020. Een betrouwbare goalie die zelden op een fout te betrappen is. In het vorige jaargang kwam Alisson 33 wedstrijden in actie in de Premier League en daar hield hij maar liefst 13 keer zijn doel schoon. Dit is kortweg de ideale keeper die garant staat voor weinig doelpunten tegen en daarom een volwaardig speler voor het UEFA Team of the Year.

Verdediger: Joshua Kimmich

Deze Duitse alleskunner is van waarde geweest voor Bayern München met zijn consistente spel. Kimmich is door de UEFA genomineerd als verdediger, maar hij kan ook uitstekend uit de voeten als verdedigende middenvelder. In de Bundesliga speelde Kimmich 23 wedstrijden waarin hij 10 assist gaf en 4 keer het net wist te vinden. Geweldige statistieken voor een verdediger annex middenvelder en dan is dit alleen maar van de Duitse competitie. Een belangrijke speler die regelmatig de aanvoerdersband om zijn arm heeft bij de Duitse grootmacht kan en mag niet ontbreken in dit team.

Joshua Kimmich

Verdediger: Virgil van Dijk

Deze beer van een speler is een genot om in je verdediging te hebben. Een stabiele factor die voor rust zorgt in het spel van achteruit. Mede door Virgil pakte Liverpool de Premier League-titel in 2020. De captain van het Nederlands Elftal is een rots in de branding en iemand die je om een boodschap kan sturen.  ‘Big Virg’ heeft fantastische verdedigende statistieken en aanvallend maakt hij belangrijke doelpunten met zijn hoofd. Ondanks zijn opgelopen blessure in het huidige seizoen is van Dijk de man die de Nederlandse eer hoog moet houden in het UEFA Team of the Year.

Verdediger: Sergio Ramos

Deze Spanjaard is al jaren een gewaardeerde kracht in het nationale team en bij Real Madrid. Deze speler staat altijd zijn mannetje en grijpt hard in als dat nodig is. Hij neemt zijn ploeg op sleeptouw en zal zich als een leider gedragen. Naast de verdedigende kwaliteiten heeft Ramos ook een neusje voor de goal. Een speler die altijd gevaarlijk is voor het doel en de vaste penaltynemer is van De Koninklijke. Voor Real Madrid speelde Ramos 30 competitiewedstrijden in 2020 en wist daarin 10 doelpunten te maken en 1 assist te geven. Dit is dus niet alleen een killer in de verdediging, maar ook in de aanval.

Sergio Ramos

Verdediger: Alphonso Davies

Deze Canadese jongeling is pas 20 jaar oud. Davies is een ‘rising star’ bij topclub Bayern München. Davies heeft een geweldige techniek en is niet bij te houden als hij de linkerkant bestrijkt. Deze vleugelverdediger is een gevaar voor elke tegenstander doordat hij veelvuldig opkomt. Deze hogesnelheidstrein past fantastisch in dit team en in het vorige jaargang heeft Alphonso “Miep Miep” Davies zijn belofte al meer dan waar gemaakt. Wij zijn benieuwd tot welke hoogte hij uiteindelijk zal gaan reiken, maar een plekje in dit team verdient hij zeker.

 

Middenvelder: Kevin de Bruyne

Deze Belg is één van de smaakmakers binnen de Premier League. Een grote man binnen het team en van extreme waarde met zijn dodelijke steekpasses. De vaste basisklant van Manchester City heeft een geweldig balgevoel en een heerlijke trap in zijn benen. In 2020 was deze geweldenaar al goed voor 9 goals en 16 assist in 30 Premier League-wedstrijden. Een speler met het talent om je vrij voor de goal te zetten moet een onderdeel zijn van het team van de UEFA. 

Kevin de Bruyne

Middenvelder: Leon Goretzka

Een Duitse middenvelder die je niet graag hebt als je directe tegenstander. Een fysiek sterke speler en misschien niet door velen verwacht in het UEFA Team of the Year. Een hele nuttige speler op het middenveld van Bayern München. Je kan Goretzka altijd inspelen zonder dat je daar over moet nadenken. Een speler die multifunctioneel is, maar bij Der Rekordmeister vaak wordt overschaduwd door grootheden als Lewandowski, Neuer en vele anderen. Defensief staat hij zijn mannetje, maar offensief kan hij ook iemand vrij zetten voor de goal of zelf een gevaarlijk schot op doel wagen. Dat is ook te zien aan zijn statistieken uit de Duitse competitie. 7 goals en 11 assist in 27 wedstrijden. Dit is dus de speler die je op je middenveld wil hebben en daarom ook in dit team moet.

Middenvelder: Bruno Fernandes

De balkunstenaar heeft een geweldig debuutjaar gehad bij zijn nieuwe club in Engeland. Vanaf de eerste wedstrijd die de Portugees speelde voor Manchester United heeft hij laten zien wat hij allemaal kan. Binnen no time is deze speler uitgegroeid tot een basiskracht die niet meer weg te denken is. In 2020 heeft Bruno fantastische dingen laten zien die ook resulteerde in statistieken waar zelfs een Manchester City-supporter niet omheen kan. In de Engelse competitie was de spelmaker goed voor 18 goals en 14 assists in 29 wedstrijden. Als je zulke dingen kan presteren in 2020 bij je nieuwe club, dan ben je een grote speler. Een zekerheidje voor de UEFA om alvast in het Team of the Year te zetten.

Een smaakmaker en zekerheidje voor Team of the Year

Aanvaller: Cristiano Ronaldo

Een speler die overal en nergens het doel weet te vinden. Het maakt hem niet uit waar die speelt en onder welke omstandigheden. Dit fenomeen is de speler die angst aanjaagt voor elke verdediging. Deze meervoudig gouden bal winnaar is een garantie voor doelpunten. Ondanks zijn leeftijd levert Ronaldo nauwelijks in op zijn prestaties. In 2020 was ‘CR7’ goed voor 30 competitiewedstrijd voor Juventus. Daarin liet hij 35 keer(!) de keeper de bal uit het net halen en gaf hij 7 assists. Wanneer we de cijfers van de Champions League en alle andere competities daarbij optellen is het nog indrukwekkender wat deze grootheid op 35-jarige leeftijd voor elkaar bokst.

Aanvaller: Robert Lewandowski

Deze Pool in Duitse dienst heeft echt een fantastisch 2020 beleefd. Alles wat deze man aanraakt veranderde in goud. Lewandowski stond al bekend om zijn scoringsvermogen, maar na 2020 kan je daar met geen enkele reden omheen. Lewandowski is al uitgeroepen door de FIFA tot Best Men’s Player of 2020. Dat komt mede door zijn statistieken. In 2020 speelde de ‘Lewangoalski’ 27 competitiewedstrijden en daarin produceerde hij 34 goals en 7 assists. Deze spits van Bayern München is ook een zekerheidje in het UEFA Team of the Year.

Na FIFA Best Men's Player 2020 ook in het UEFA Team of the Year?

Aanvaller: Kylian Mbappé

Deze jonge Fransman bewijst zich al tijdje in de top van het internationale topvoetbal. Een gewaardeerde kracht van Paris Saint-Germain die niet meer uit de basis weg te denken is. Deze speler zorgt door zijn snelheid en diepgang voor enorm veel gevaar. Daarnaast is het een speler die makkelijk het doel weet te vinden. Mbappé heeft zich in 2020 weer van waarde getoond door in 21 competitiewedstrijden 19 keer de bal in het net te leggen en 7 assists te geven. De ultieme teamplayer die een versterking is voor elke buitenlandse topclub. Dit is de laatste maar zeker niet de minste speler waarvan wij verwachten dat die in het Team of the Year komt.

 

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.