SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het verhaal achter de allerlaatste WK-bal

De ‘Al Rihla’ liet Cody Gakpo in de 84e minuut van zijn hoofd afglijden om de 0-1 tegen Senegal op het scorebord te zetten. Het is de officiële wedstrijdbal voor het WK in Qatar. De wedstrijdbal is altijd een iconisch onderdeel van het WK. De Al Rihla is een productie van Adidas en de veertien opeenvolgende bal die Adidas heeft ontworpen. Het is tevens voorlopig de laatste WK-bal die de Duitse sportkledingfabrikant heeft geproduceerd. Maak kennis met het verhaal achter de snelste en meeste accurate WK-bal ooit.

Al Rihla, de officiële WK-bal

De reis

De bal is verpakt in een levendige kleur en graphics op een parelmoeren achtergrond die de steeds hogere snelheid van het spel weerspiegelt. Al Rihla betekent ‘de reis’ in het Arabisch en is geïnspireerd op de architectuur, iconische jachten en de vlag van Qatar.

”Het onmogelijke mogelijk maken”

De Al Rihla is ontworpen om hoge spelsnelheden te ondersteunen en behaalt dan ook hogere snelheden  dan al zijn voorgangers. De bal is ontwikkeld in Adidaslabs, windtunnels en uitvoerig getest op het veld om de optimale spelbeleving te bieden. ”Het spel wordt steeds sneller, en naarmate het sneller gaat, worden nauwkeurigheid en vluchtstabiliteit van cruciaal belang”, aldus Franziska Loeffelmann, Design Director – Football Graphics & Hardwear, bij Adidas. “Het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat de bal zijn snelheid aanzienlijk hoger houdt terwijl hij door de lucht vliegt. Voor het grootste wereldtoneel in de sport willen we met radicale innovatie het onmogelijke mogelijk maken door de snelste en meest accurate WK-bal ooit te maken.”

Ook hardcopy verhalen lezen? Check ISSUE 75 met daarin interviews met onze Fashion Player-genomineerden Anwar El Ghazi, Tijjani Reijnders, Danilo Pereira, Thom Haye en kersvers Fashion Player 2022 Devyne Rensch.