SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Deze voetballers spelen met een bijzonder rugnummer

Nummer 1, het rugnummer van de doelman. Nummer 6, het nummer van de verdedigend middenvelder. Nummer 10, het nummer van de spelmaker in een elftal. We kunnen nog wel even doorgaan. Rugnummers zijn vaak gekoppeld aan de posities op het veld. Toch is dit niet altijd het geval. Denk bijvoorbeeld aan Donny van de Beek, Joël Veltman en Sofyan Amrabat die met rugnummer 34 spelen als eerbetoon aan hun goede vriend Abdelhak Nouri. Deze voetballers hebben bewust gekozen voor een bepaald nummer. Er zit een reden achter. Vandaag lichten we zeven spelers uit met een bijzonder rugnummer.

Bruno Guimarães

Phil Foden

Foden staat bekend als één van de grootste talenten ter wereld. Hij wist vorig jaar met Manchester City de treble (Champions League, Premier League en FA-cup) te winnen en deed dit met nummer 47 op zijn rug. Dit doet de Engelsman als eerbetoon aan zijn opa die op 47-jarige leeftijd is overleden.

Bruno Guimarães

De Braziliaan Bruno Guimarães speelt bij Newcastle United en volgens de middenvelder heeft hij dit grotendeels te danken aan zijn vader. Het was voor Guimarães daarom niet moeilijk om een rugnummer te kiezen: “Het getal 39 gaf me alles in het leven. Het bracht me hier naar Newcastle. #039 was het nummer van de taxi van mijn vader in Rio de Janeiro.”

Kalidou Koulibaly

Koulibaly voetbalt tegenwoordig in Saudi-Arabië bij Al-Hilal en hier speelt hij voor het eerst sinds 2014 met een ander rugnummer. De reden is onbekend, maar de verdediger speelde altijd met nummer 26. Koulibaly en zijn vrouw zijn namelijk allebei jarig op 20 juni, oftewel 20-6, en hierdoor vond de Senegalees het leuk om dit te verwerken op zijn rug.

Mesut Özil

Mesut Özil is geboren in Duitsland, maar zijn familie is afkomstig uit de plaats Zonguldak in Turkije. De middenvelder voelt zich hierdoor verbonden met deze plaats en speelde bij Fenerbahçe SK met het netnummer van Zonguldak op zijn rug: 67.

Mesut Özil
Wout Weghorst

Wout Weghorst

Weghorst is een echte spits en daarbij hoort nummer negen. Toen de Nederlander arriveerde bij Manchester United was er echter één probleem: nummer negen was al bezet. De oplossing? 2+7 maakt ook negen, dus Weghorst koos voor rugnummer 27.

Nicolo Zaniolo

Vorig jaar werden Turkije en Syrië getroffen door krachtige aardbevingen. Een zeventienjarige fan van Galatasaray kwam hierbij om het leven en Zaniolo besloot om als eerbetoon met rugnummer zeventien te spelen. Een erg mooi gebaar van de Italiaan!

Leon Bailey

Sommige voetballers kiezen voor het rugnummer van hun idool. Kies je dan voor nummer tien van Lionel Messi, nummer zeven van Cristiano Ronaldo of nummer veertien van Johan Cruijff? Nou, Leon Baily had vroeger een idool die je waarschijnlijk niet verwacht: Raheem Sterling. De aanvaller droeg in zijn tijd bij Liverpool nummer 31 en daardoor kiest ook Bailey ervoor om met nummer 31 te spelen.