SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Deze sterren van de Afrika Cup zijn hun roots niet vergeten

De Afrika Cup 2024 is van start! Zoals altijd kunnen we weer rekenen op de nodige (oud)Eredivisie-inbreng, voetballers van het allerhoogste niveau, snoeiharde tackles en slechte velden. Het belooft in ieder geval weer een waar spektakel te worden. Titelverdediger Senegal geldt weer als één van de favorieten, zeker met Sadio Mané in de gelederen. Een andere wereldster van de Afrika Cup is natuurlijk zijn voormalig ploeggenoot bij Liverpool, Mohamed Salah. Waar deze spelers binnen de lijnen hun voeten laten spreken en gelden als absolute leiders van hun ploegen, daar laten zich buiten het veld ook van hun beste kant zien.

Mohamed Salah

Sadio Mané in Senegal

Mané is dé ster van het Senegalese voetbal. Zijn populariteit heeft de aanvaller van Al Nassr te danken aan zijn successen met Liverpool, zijn nuchterheid en investeringen in zijn thuisland. Zo bouwde Mané onder andere scholen, ziekenhuizen en een voetbalstadion in zijn geboortestad Bambali. ‘Waarom zou ik tien Ferrari’s, twintig horloges en twee vliegtuigen willen? Wat voor toevoeging hebben deze objecten aan mij en de wereld?’, aldus de sympathieke Mané over zijn inzet voor Senegal. Ook trapte Mané zo nu en dan nog een balletje met de lokale jeugd, wanneer hij een bezoek bracht aan zijn thuisland. Zijn status bereikte vorig jaar een nieuwe hoogtepunt toen de Senegalees als aanvoerder van de nationale ploeg de Afrika Cup 2022 wist te winnen.

Mohamed Salah in Egypte

Mohamed Salah groeide op in het Egyptische dorpje Nagrig, dat 100 kilometer ten noorden van de hoofdstad Cairo ligt. Hoewel Salah vele pieken en dalen kende in Europa, daar is hij zijn geboorteplaats nooit vergeten. De vleugelaanvaller van Liverpool investeerde namelijk veelvuldig in voorzieningen om de leefomstandigheden van de Egyptenaren te verbeteren. Zo bouwde Salah onder meer een nieuw ziekenhuis en scholen. Zijn goedhartigheid en populariteit leverde hem de bijnaam The Happiness Maker op.

Afrika cup kijken

Ben jij benieuwd hoe Salah en Mané, maar ook zeker deze oud-Eredivisiespelers het er vanaf brengen op de Africa Cup? De wedstrijden zijn live te bekijken bij Ziggo Sport.