SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Deze muziek wordt gedraaid in de kleedkamers

Voetbal en muziek is een gouden combinatie. Zo zingen fans tijdens wedstrijden uit volle borst mee, terwijl de spelers er zelf ook wat van kunnen. Denk hierbij aan huldigingen waarbij spelers ineens een microfoon in hun handen krijgen. Hetgeen wat volgt is meestal niet om aan te horen, maar zorgt wel voor een fantastische sfeer. Vandaag duiken we nog wat dieper in de muziekwereld. Welke muziek wordt namelijk vooral gedraaid in de kleedkamers? We zetten de favoriete artiesten van zes voetballers voor je op een rij!

Hakim Ziyech

Speciale song voor Ziyech

Als eerste kijken we naar niemand minder dan Hakim Ziyech. De Marokkaan groeide op in Nederland en speelde lange tijd bij Ajax. Dit heeft ervoor gezorgd dat één van zijn favoriete artiesten een Nederlander is: Jonna Fraser. De twee hebben zelfs een erg goede band samen en daardoor maakte Jonna Fraser samen met Emms (Broederliefde) een nummer ter ere van Hakim Ziyech. Luister de track hieronder!

Beliebers in Duitsland

Mario Götze en Marco Reus speelde lange tijd samen bij Borussia Dortmund. Hier kwamen ze erachter dat ze allebei fan zijn van dezelfde artiest. Wie dit is? Justin Bieber! Mario Götze heeft zelfs ooit gezegd dat de twee Duitsers voorafgaand aan wedstrijden samen luisteren naar muziek van de Canadees. Misschien dat ze daarom zo goed kunnen voetballen!

Iniesta kiest voor een Engelse band

Andrés Iniesta heeft daarnaast een hele andere voorkeur. De Spaanse voetballer is groot fan van de Engelse rock band Kasabian. De band komt uit Leicester en bestaat sinds 1999. Iniesta is al lange tijd fan en heeft ze zelfs een keer uitgenodigd om een avond muziek te spelen in Barcelona. Dat doe je natuurlijk alleen maar als je echt fan bent.

Spaanse doelman niet geliefd in de kleedkamer

We gaan door met David de Gea. De doelman gaat Manchester United deze zomer verlaten en de spelers gaan hem waarschijnlijk in de kleedkamer niet missen. Zo vertelde hij in een interview met Manchester United dat zijn muzieksmaak niet altijd geliefd was: “Ik hou van metal en rockbands zoals Avenged Sevenfold en Metallica. Iedereen ergert zich als ik het in de kleedkamer aanzet!”

Wat is Messi’s favoriete artiest?

Als laatste pakken we de favoriete artiest van Lionel Messi erbij. Veel mensen weten het namelijk niet, maar de Argentijn is groot fan Sergio Torres. De twee hebben elkaar in 2006 ontmoet en het kan niet anders dan dat Torres zijn muziek vaak wordt gedraaid bij Messi thuis. Het bijzondere is dat, net zoals voor Ziyech, Torres een song heeft gemaakt voor de stervoetballer: The Eighth Wonder.

Eerder keken we al naar welke vrouwelijke voetballers een dubbele nationaliteit hebben. Wist je bijvoorbeeld dat Jackie Groenen ook voor een ander land mocht uitkomen? Check nu over welk land we het hebben!