SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De wereldwijde impact van voetbal

Voetbal heeft een enorme impact in de wereld, maar hoe groot is deze nu echt? Vandaag kijken we in onze rubriek DOCU DAY, aan de hand van de documentaire ‘This Is Football’, meer naar dit onderwerp. In deze documentaire wordt je meegenomen naar de voetbalveldjes in de armste wijken van Delhi tot sterren die het veld betreden tijdens de Champions League. Iedereen leeft voetbal namelijk op zijn eigen manier.

De bijzondere documentaire 'This is Football'

The beautiful game

Voetbal is veel meer dan alleen topvoetbal. Zelfs in de armste wijken ter wereld zijn kinderen constant aan het spelen met de bal en dat krijg je allemaal te zien in deze bijzondere documentaire. Het is een verhaal over hoe mensen verenigen door deze bijzondere sport, generaties worden geïnspireerd en hoe miljoenen mensen dagelijks voor de tv zitten te genieten.

Ze laten dit zien aan de hand van zes afleveringen. Elke aflevering heeft een ander thema en neemt je mee naar andere plekken in de wereld. Het gaat hier niet om het succes en de rijkdom van profvoetballers, maar juist om de kracht die mensen halen uit the beautiful game.

De Rwandan Reds

Dit wordt meteen duidelijk in de allereerste aflevering, die in het teken staat van de Rwandan Reds. Dit is een fanatieke groep Liverpool supporters die op het eerste oog niet heel anders zijn dan de ‘normale’ voetbalfans. Wat blijkt is dat deze groep mensen allemaal de oorlog hebben overleefd. Achter hun glimlach schuilen dan ook schrijnende verhalen over pijn en verlies. Gelukkig bestaat de sport voetbal. Dit zorgt ervoor dat ze weer kunnen genieten van het leven en zich verenigen met de rest van de wereld.

Wil je de documentaire zien? Ga dan snel naar Prime Video!

Vorige week keken wij in onze rubriek DOCU DAY naar de documentaire ‘The Figo Affair’. Hierin wordt de bijzondere transfer van Luís Figo van FC Barcelona naar Real Madrid uitgelicht.