SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De voetbalclub waar fashion en voetbal samensmelten

Er zijn wereldwijd ontelbaar veel voetbalclubs. Hieronder vallen ook een aantal wel heel opmerkelijke clubs, waaronder Nowhere FC. Beneden in het hart van de Lower East Side, op slechts een steenworp afstand van de vijf-tegen-vijf velden van Chinatown, is een groep intelligente mannen samengekomen om voetbal en fashion te laten samensmelten.

Nowhere FC is een voetbalclub tegen de cultuur, een plek waar gelijkgestemden samenkomen om te spelen en ideeën uit te wisselen. Voetbal verbroederd, zo ook bij deze voetbalclub. Een gedeelde passie voor fashion brengt deze voetballers samen. Een club waar iedereen dezelfde normen en waarden heeft, waar iedereen zich thuis voelt. De naam is geïnspireerd op de stad New York, de stad zonder nationale identiteit, overal ter wereld zo dichtbij. New York staat op zichzelf, evenals Nowhere FC. De club draagt het motto Always at Home. Het begon allemaal op een prachtig moment in de rijke voetbalgeschiedenis.

WK 2010

Voorafgaand aan het WK-voetbal in Brazilië in 2010 is de voetbalclub ontstaan. Twee van de leden van het collectief, ontwerpers Diego Moscoso en Simonez Wolf, besloten samen met het kledingtechnologiemerk Avery Dennison om een ​​lijn op maat gemaakte kledingstukken met een WK-thema te produceren. Fans werden in staat gesteld om de voetbalshirts naar hun wensen te laten maken. Van de originele batches van de voetballanden tot de iconische momenten als Maradona’s ‘Hand van god’ doelpunt, alles was te creëren in de pop-up store in Forsyth Street in New York.

Vervolg

Na het WK 2010 heeft de voetbalclub niet stilgezeten. Er werd besloten om verder te gaan met hetgeen waar ze goed in waren, het ontwerpen van voetbalshirts. In 2018 bereikte Nowhere FC een mooie mijlpaal, de club ging namelijk samen met AS Roma aan een speciale streetwear-editie werken. De voetbalclub uit Rome wilde het erfgoed van de club terug laten komen in deze collectie om zo toekomstig erfgoed te creëren. Afgelopen jaar kreeg de voetbalclub uit New York wederom geweldig nieuws te horen. Een van haar voetbalshirts werd namelijk verwerkt in het computerspel FIFA 21. Wij zijn benieuwd welke toffe samenwerkingen we de komende jaren zien verschijnen.

Nowhere FC streetwear-collectie met AS Roma

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.