SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

5 biografieën die je gelezen moet hebben

Wat doe jij graag in je vrije tijd? Vind je het leuk om een boek te lezen of zit je liever met een zakje chips in de hand voor de tv? Wij weten zeker dat je na het lezen van dit artikel voor het eerste kiest! Het is namelijk World Book Day en wij lichten onze vijf favoriete autobiografieën van voetballers uit. Zo kijken we naar Nederlandse topspelers, maar werpen we ook een blik op het buitenland. Welke topspelers hebben namelijk allemaal hun eigen boek?

5 biografieën die je gelezen moet hebben

Geschreven door: Milan Verleg

I am Zlatan Ibrahimović

We beginnen met een echte grootheid in de voetbalwereld: Zlatan Ibrahimović. De Zweedse voetballer schittert de ene dag op het voetbalveld en komt de andere dag in het nieuws wegens zijn ‘arrogante’ uitspraken. In zijn boek “I am Zlatan Ibrahimović’ neemt de sterspeler je mee in zijn unieke levensverhaal. Zo begon hij in een immigrantenwijk en schitterende hij uiteindelijk op het allerhoogste niveau, de Champions League. Toch gaat de biografie niet veel over zijn hoogtepunten in het voetbal, maar geeft het je vooral een beeld van de jeugd van de aanvaller van AC Milan. Iets waar nog niet veel over bekend was.

Pep – Another way of winning

Pep Guardiola schakelde afgelopen week Bayern München uit in de Champions League en hij wist hierdoor met zijn team Manchester City voor het derde jaar op rij de halve finale van het miljardenbal te bereiken. Je kan daardoor wel spreken van een fantastische trainer, maar wat is nu zijn geheim? Dit legt hij uit in zijn boek “Pep – Another way of winning”. Zo krijg je een inzicht hoe hij zijn team traint en zie je hoe het “meesterbrein” zich voorbereid op een wedstrijd. Hierbij blijft het niet alleen bij Manchester City, maar neemt hij je ook mee terug in de tijd naar Bayern München en FC Barcelona. Hij wist namelijk bij alle clubs enorm veel prijzen te bemachtigen. Je ziet daarnaast hoe het persoonlijke leven van de Spanjaard eruitziet en hoe hij kan omgaan met de werkdruk. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten achter het leven van een trainer!

Heart of a lion

Ook Nederlander Memphis Depay heeft zijn eigen autobiografie. De aanvaller staat op het moment tweede op de all time topscorers lijst van het Nederlands elftal, maar krijgt vaak kritiek over zijn uiterlijk en image. Iedereen heeft immers een mening over hem en daarom vond Memphis het tijd om zelf zijn verhaal te delen in het boek “Heart of a lion”. De achterliggende gedachte van deze titel? Hij heeft een grote tatoeage van een leeuw op zijn rug. Hier wordt in het boek dan ook uitgebreid over verteld, terwijl hij de lezer ook meeneemt naar zijn zware jeugd, relatie met God en voetbalprestaties. Een goede manier om er echter achter te komen wie Memphis nu echt is.

Bergkamp geeft een inzicht over relatie met Cruijff
Het leven van Memphis Depay
Pep vertelt over zijn

The Accidental Footballer

Als vierde kijken we naar een heel indrukwekkend verhaal van Pat Nevin. De oud-voetballer van onder andere Chelsea en Everton vertelt in “The Accidental Footballer” over dat hij eigenlijk helemaal geen voetballer wilde worden. Maar huh? Hoe is dat zo gekomen? Daarvoor moet je het boek toch echt zelf lezen! We kunnen je wel verklappen dat hij eigenlijk een leraar wilde worden, net zoals zijn broer. Het boek heeft daarnaast iets ergs uniek. Het is helemaal door hem zelf geschreven! Dit maakt het meteen veel persoonlijker en hierdoor heb je echt het gevoel alsof hij tegen je aan het praten is.

Stillness and Speed

Het laatste levensverhaal waar we naar kijken is van een Nederlandse icoon: Dennis Bergkamp. De Nederlandse aanvaller komt namelijk de laatste tijd niet veel meer in de publiciteit, maar via zijn biografie “Stillness and Speed” kom je toch meer te weten over de “The Iceman”. Hij is geboren in Amsterdam-West en verteld uitgebreid over zijn gelukkige tijd in de hoofdstad van Amsterdam. Daarna geeft hij een uitleg over zijn relaties met drie wereldberoemde trainers: Johan Cruijff, Louis van Gaal en Arsène Wenger. Wie wil er nu niet een balletje trappen, terwijl zij naar je schreeuwen wat je moet doen? Toch gaat het niet alleen over voetbal en vertelt hij ook over zijn persoonlijke leven en vliegangst. Een indrukwekkend verhaal wat het lezen zeker waard is!