SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De vaakst geblesseerde voetballers door de jaren heen

Veel voetballers hebben tijdens hun carrière te maken met één of meerdere blessures, zoals een verzwikte enkel of gescheurde meniscus. Gemiddeld missen internationals hierdoor zo’n 32 wedstrijden in hun hele professionele sportloopbaan. Onder spelers die ooit in het Nederlands elftal speelden gaat het om gemiddeld 37 wedstrijden. Met maar liefst 238 gemiste wedstrijden is Arjen Robben de vaakst geblesseerde Nederlandse international.

De vaakst geblesseerde voetballers door de jaren heen

Het onderzoek van Independer bracht van alle spelers die onderdeel waren van een landenselectie voor tenminste een WK- of een EK (kwalificatie)wedstrijd de voetbalblessures in kaart. In totaal gaat het om ruim 4.000 internationals die geboren zijn vanaf 1980. Van deze voetballers speelden 25 ooit voor het Nederlands elftal.

Meer dan 200 wedstrijden gemist

Arjen Robben kreeg tijdens zijn inmiddels beëindigde sportloopbaan de bijnaam ‘de man van glas’. Deze bijnaam blijkt niet onterecht. Robben heeft tijdens zijn professionele sportcarrière in totaal namelijk 238 wedstrijden gemist door ziekte of een blessure. Alleen Belgisch international Thomas Vermaelen scoorde hoger.

  1. Thomas Vermaelen (België): 258 wedstrijden gemist door blessure
  2. Arjen Robben (Nederland): 238 wedstrijden gemist door blessure
  3. Marcos Rojo (Argentinië): 217 wedstrijden gemist door blessure
  4. Phil Jones (Engeland): 217 wedstrijden gemist door blessure
  5. Jack Wilshere (Engeland): 214 wedstrijden gemist door blessure
De vaakst geblesseerde voetballers door de jaren heen

Hoe zit het met de huidige selectie van Oranje?

Achterin staat hij als een huis, maar ook Virgil van Dijk blijkt niet onaantastbaar: hij was in totaal in zijn carrière 659 dagen geblesseerd door 14 verschillende blessures. Spits Vincent Janssen staat 560 dagen aangemerkt als geblesseerd, waardoor hij met 10 blessures 94 wedstrijden moest laten lopen. Stefan de Vrij is in dit geval de negatieve koploper. Hij had veruit de meeste blessures, namelijk 26. Hierdoor staat hij 677 dagen aangemeld als geblesseerd en heeft hij 111 wedstrijden gemist.

“Als je deze cijfers leest, dan is het natuurlijk logisch dat er een uitgebreide medische staf rondloopt bij Oranje. Maar ook amateur- en hobbysporters moeten oppassen voor blessures. Ga op tijd naar een fysiotherapeut, want bij te lang wachtenheeft het ook impact op je alledaagse leven”, adviseert Independers expert zorgverzekeringen Bas Knopperts.

Een blessure kan voorkomen bij elke voetballer, professioneel of niet. Daarom is het handig om jezelf hier goed op voor te bereiden. Check je zorgverzekering alvast en kies eventueel een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Zo sta je binnen no time weer zorgeloos op het voetbalveld.