SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De sterspeler die kampte met een alcohol- en drugsverslaving

Vandaag duiken we in het levensverhaal van Paul Gascoigne. De voormalig profvoetballer werd gezien als één van de beste van zijn generatie, maar kampte met psychische problemen en een alcohol- en drugsverslaving. De middenvelder heeft hierdoor nooit waargemaakt wat vele voetbalfans van hem verwachtten. In onze wekelijkse rubriek DOCU DAY lichten we de documentaire ‘Gazza’ voor je uit!

Paul Gascoigne

Tegenslagen

De documentaire neemt je mee langs de hoogtepunten van Paul Gascoigne zijn carrière, maar staat ook stil bij de tegenslagen. Allereerst begint de film in Newcastle, rond het jaar 1985. Hier zie je onder andere beelden van hem terwijl hij vist op een meer. Het bijzondere hiervan? De Engelsman is hier vandaag de dag nog vaak te vinden met een hengel in zijn hand.

In de zomer van 1988 maakt Gascoigne een droomtransfer. Hij vertrekt voor een Britse recordtransfersom van 2,2 miljoen pond naar Tottenham Hotspur. Al wordt hier in de documentaire niet veel bij stilgestaan. De middenvelder neemt je vooral mee op reis langs de vele krantenkoppen die over hem verschenen. Zo vertelt hij over problemen met zijn ex-vrouw Sheryl en over het verraad van zijn persoonlijke assistent. Deze onthulde namelijk aan de hele wereld zijn diepste geheimen.

Emotioneel

Gascoigne vertelde tegen het Engelse mediaplatform BBC over de documentaire: ‘Het was echt emotioneel om alles terug te zien. Sommige dingen zijn heel moeilijk om naar te kijken, maar andere dingen zijn goede herinneringen met mijn vrienden. Dit is het echte verhaal van mijn tijd in het voetbal – het goede en het slechte van wie ik ben – en wat er werkelijk om mij heen gebeurde. Zoveel hiervan is nog nooit eerder gezien.’

Vorige week keken wij in onze rubriek DOCU DAY naar de documentaire ‘We Are Newcastle United‘. Hierin zie je hoe de Engelse club zich voor de allereerste keer sinds 20 jaar plaatste voor de Champions League.