SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De sterspeler die het aandurfde om van FC Barcelona naar Real Madrid te gaan

Het komt bijna nooit voor: een speler die een transfer maakt van FC Barcelona naar Real Madrid of vice versa. Luís Figo was iemand die het wel deed. Het staat bekend als één van de meest controversiële transfers aller tijden. Niet voor niets dat Netflix er 22 jaar later een documentaire over maakte: The Figo Affair. Nu de transferperiode nog aan de gang is, lijkt het ons een goed moment om in onze wekelijkse rubriek DOCU DAY te kijken naar deze unieke transfer.

Luís Figo

Terug in de tijd

De voetbal documentaire neemt je mee naar het jaar 2000. Luís Figo had toen net vijf jaar bij FC Barcelona erop zitten, toen ineens de president van Real Madrid, Florentino Perez, kwam aankloppen. Hij wilde de Portugese sterspeler maar al te graag hebben en betaalde uiteindelijk 62 miljoen euro. De op dat moment hoogste transfersom ooit!

De Barcelona-fans stelden deze transfer alleen niet erg op prijs. Ze voelden zich verraden en dat lieten ze blijken ook. In oktober 2000 moest De Koninklijke op bezoek bij Blaugrana en het viezer bij de fans was vooral gericht op Figo. Overal in het stadion waren grote spandoeken zichtbaar en 90 minuten lang werden er spreekkoren over de vleugelaanvaller gezongen.

Afgehakte varkenskop

Toch kwam zijn meest beruchte terugkeer naar Catalonië pas een jaar later. Luís Figo stond op het punt om een hoekschop te nemen, toen ineens een afgehakte varkenskop naar de aanvaller werd gegooid. Het moment ging de hele wereld over en wij vragen ons nog steeds af hoe iemand dat het stadion heeft binnen gekregen!

Wil je het hele verhaal achter deze bijzondere transfer zien? De documentaire is te zien op Netflix.

Vorige week keken we in onze wekelijkse rubriek DOCU DAY naar de documentaire “The Other Final“. Hierin spelen de twee laagst gerangschikte landen op de FIFA-wereldranglijst een wedstrijd tegen elkaar. Check het nu!