SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De passie van het pleintje!

Straatvoetbal is meer dan gewoon voetballen op straat. Bovendien is het ook nog eens een op en top Nederlands fenomeen. Op straat voetballen is essentieel voor de techniek van jonge voetballertjes. Maar dat het voor elke generatie ook nog steeds heel leerzaam en leuk is, wordt elke zomer zichtbaar op een pleintje in Amsterdam, bij de Piramide. Hieronder een prachtige fotoreportage!

Piramide: De passie van het pleintje!

De Piramide-speeltuin is in het centrum van de hoofdstad elke vrijdagavond vanaf 19.00 uur een bruisend voetbalbolwerk. Spelers uit heel de stad die zowel op het veld als in de zaal op hoog niveau spelen, strijden met elkaar om (niet meer dan) de eer. Teams spelen vijf tegen vijf. De onnavolgbare bewegingen van de spelers, de passie en de strijd – het gaat er soms verhit aan toe. Het winnende team – of het eerste team dat twee doelpunten maakt – blijft staan. De verliezers staan hun plaats af aan een volgend team. Wie die plek mag innemen ligt eraan. Het principe: wie het eerst komt, het eerst maalt, is hier van toepassing. Is de stand bij het affluiten nog gelijk, dan moeten beide teams plaatsmaken. Bij de spelers zien we bekende (straat)voetballers, zoals Jermaine Vanenburg, een van de beste zaalvoetballers van Nederland. Dit is straatvoetbal op z’n best. Daarnaast kun je er zomaar de crème de la crème van de Eredivisie tegenkomen bij de Piramide.

De passie van het pleintje!
De passie van het pleintje!
De passie van het pleintje!
De piramide kan wekelijks rekenen op een fantastische opkomst

Bekijk de gehele fotoreportage in ISSUE 65 met als coverster toenmalig kersvers Ajacied Antony.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.