SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Kijkje achter de schermen bij de nieuwe club van Lionel Messi

Lionel Messi is straks niet meer te aanschouwen op de Europese voetbalvelden. Hij maakt de overstap naar Inter Miami CF en gaat daar proberen de verdedigers dol te draaien. Veel mensen weten alleen niet veel af van de Amerikaanse club. Wist je bijvoorbeeld dat David Beckham de eigenaar is? Vandaag verdiepen we ons, aan de hand van onze wekelijkse rubriek DOCU DAY, meer in deze club. We lichten speciaal voor jou de documentaire “Inside Inter Miami” uit.

Unieke documentaire over de nieuwe club van Lionel Messi

Geschreven door: Milan Verleg

Uniek kijkje achter de schermen

De documentaire is uitgekomen in 2020 en geeft je een inzicht over de nieuwe club van Lionel Messi. De club bestaat pas sinds januari 2018 en je maakt mee hoe de club is ontstaan. Zo krijg je achter de schermen beelden te zien van iconische momenten in de opbouw van de selectie, het stadion, de faciliteiten, de jeugdopleiding tot en met de eerste officiële MLS-wedstrijd van de club.

De op dat moment hoofdcoach, Diego Alonso, was erg blij met de komst van de documentarie: “Het laat de club zien vanaf het begin, vanaf de wortels en dat is iets dat we ons eindeloos zullen herinneren. Het hebben van een documentaire van deze omvang voor de club en zijn fans is van onschatbare waarde.”

De voetbalclub van David Beckham

Een leuk feitje is dat één van de eigenaren van de club David Beckham is. Hij richtte samen met de investeerdersgroep Miami Beckham United de club op en wilt nu met Messi gaan proberen betere prestaties te krijgen. Op dit moment staat Inter Miami FC namelijk op de laatste plek. Dit is natuurlijk niet waar een sterspeler als Lionel Messi hoort te staan.

Wat gaat Lionel Messi verdienen?

De Argentijn heeft de Amerikaanse club wel wat gekost. Hij gaat namelijk naar verluidt zo’n 54 miljoen dollar, ongeveer 50 miljoen euro, per seizoen verdienen. Dit komt mede door een deal in het contract met Adidas en Apple. Dit betekent dat de sterspeler ongeveer 149.000 euro per dag verdient, 6200 euro per uur, 103 euro per minuut en 1,72 euro per seconde. Niet verkeerd toch?

Eerder keken we al naar het salaris van Karim Benzema. Dit vergeleken we met één geheel NFL-team! Benieuwd wie er meer verdiend? Lees het nu!

Ben jij benieuwd hoe de nieuwe club van Lionel Messi eruitziet? De documentaire “Inside Inter Miami” bestaat uit twee afleveringen en is te zien op Youtube.