SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De mooiste momenten van UEFA EURO 2020!

De mooiste momenten van UEFA EURO 2020

We staan aan de vooravond van de finale van het EK 2021. Morgenavond zal Italië het opnemen tegen Engeland op Wembley. Aangezien het toernooi een jaar werd uitgesteld, hebben we deze zomer extra kunnen genieten van de beste Europese landen. Het toernooi is nog niet afgelopen, maar wij lichten toch alvast de mooiste momenten van UEFA EURO 2020 uit!

Italiaanse passie

Afgelopen dinsdag wisten de Italianen na strafschoppen Spanje te verslaan. Het was zeker geen gemakkelijke overwinning, maar Italië bleef als een hechte groep achter elkaar staan en sleepten elkaar door de verlening heen. Gedurende het hele toernooi zijn de Italianen al gepassioneerder dan ooit. Dit jaar moet het gebeuren voor Roberto Mancini en zijn jongens. Van het meezingen van het volkslied tot aan het vieren van succesvolle verdedigende acties, de Italiaanse passie is van de gezichten af te lezen. Het centrale duo, Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci, gaat voorop in de strijd. Zij nemen de ploeg op sleeptouw en zorgen ervoor dat het team voor elkaar door het vuur gaat. We mogen wel stellen dat dit een van de mooiste momenten van UEFA EURO 2020 is. Veel landen mogen een voorbeeld nemen aan de wedstrijdbeleving van Italië!

Goudhaantje Denzel

Ondanks dat er niet veel te genieten viel als supporter van Oranje, blijven we altijd positief. Daarom hebben wij besloten dat ons eigen ‘goudhaantje’ ook niet vergeten mag worden. Als wingback van het Nederlands Elftal, maakte Denzel Dumfries dit EK namelijk een geweldige indruk. Een aantal jaar geleden stond de geboren Rotterdammer nog als amateurspeler op het veld van BVV Barendrecht. Zijn stormachtige ontwikkeling is dus zeker te prijzen. Na een geweldig toernooi lonkt nu zelfs een transfer naar een Europese topcompetitie, iets waar Dumfries al een lange tijd van droomt. Zijn goede spel heeft onze pijn een beetje doen verzachten. Daarom verdient onze wingback een plek in de mooiste momenten van UEFA EURO 2020.

Wereldgoal Schick

Patrik Schick maakte dit EK ook enorm veel indruk. De Tsjechische spits van Bayer Leverkusen wist dit toernooi namelijk vijf keer te scoren en voert hierdoor samen met Cristiano Ronaldo de topscorerslijst aan. Zijn mooiste doelpunt maakte Schick al in de eerste speelronde. In de wedstrijd tegen Schotland blokte een speler van Tsjechië een pass, waarna Schick vanaf ruim 45 meter besloot uit te halen. De bal verdween op een prachtige manier over de keeper in het doel. Misschien is dit wel de mooiste goal die ooit op een EK gemaakt is, al zullen niet alle Nederlanders het hiermee eens zijn. De goal van Marco van Basten in de EK-finale tegen de Sovjet-Unie was namelijk ook fabelachtig. Waar we het ongetwijfeld wel allemaal over eens zullen zijn is dat deze goal niet mag ontbreken in de mooiste momenten van UEFA EURO 2020!

Zwitserse zweep

Voor de mooiste wedstrijd van dit toernooi moeten we terug naar 28 juni. In deze wedstrijd nam Zwitserland het op tegen het sterrenensemble van Didier Deschamps. Verrassend genoeg opende Haris Seferović in de vijftiende minuut de score. Pas in de tweede helft wist Frankrijk en in het bijzonder doelpuntenmaker Karim Benzema de schade te herstellen. Tot grote opluchting van de Fransen miste Zwitserland een paar minuten hiervoor een penalty. Na een geweldige goal van Paul Pogba leek de wedstrijd gespeeld. Leek ja, want Zwitserland knokte zich terug in de wedstrijd en wist er een verlening uit te halen. Mede door een geweldige Yann Sommer moest de wedstrijd beslist worden door een strafschoppenreeks. Uiteindelijk pakte dezelfde keeper de laatste strafschop van Kylian Mbappé, waardoor Frankrijk het toernooi moest verlaten. De klappen van de ‘Zwitserse zweep’ zullen nog lang nadreunen bij de Fransen!

Geboren leider

Het mooiste moment van UEFA EURO 2020 ontstond al vrij vroeg op het toernooi, in de derde wedstrijd om precies te zijn. Denemarken en Finland stonden aan de aftrap van deze wedstrijd. We kennen allemaal het verhaal, sterspeler Christian Eriksen ging in de 43e minuut naar de grond. Het hele stadion was aangeslagen en Simon Kjaer stond op, zoals een geboren leider doet. De aanvoerder van Denemarken was er namelijk als eerste bij om te zorgen dat Eriksen zijn tong niet inslikte en gebaarde zijn ploeggenoten om een kring om de middenvelder te vormen. Op het moment dat hij werd gereanimeerd, troostte Kjaer Eriksens vriendin, die overstuur aan de rand van het veld stond. Door dit geweldige optreden was Simon Kjaer volgens ons op de tweede speeldag als de man van het toernooi. Deze geboren leider verdient het namelijk om in het zonnetje gezet te worden!

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.