SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De meest hectische dag van de transferperiode

Aankomende vrijdag, 1 september, is het weer zover: Deadline Day. De laatste 24 uur dat clubs spelers mogen kopen en verkopen. De dag is altijd een rollercoaster van emoties en de media geniet er als geen ander van. Elke keer dat jij een voetbalsite opent, staat er weer een nieuw gerucht voor je klaar. De vraag is alleen: lukt de club om de speler voor het einde van de dag te kopen? Vandaag kijken we in onze rubriek DOCU DAY, aan de hand van de serie ‘Deadline Day’, alvast vooruit op aankomende vrijdag.

Deadline Day

Hectische dag

De transfermarkt is tegenwoordig één van de meest belangrijke onderdelen van voetbal. Je wilt immers zo’n goed mogelijk team hebben en daarvoor moet je toch echt de portemonnee trekken. Zo’n laatste transferdag is altijd heel hectisch. Elke club kijkt of er nog een buitenkansje op de markt is, terwijl sommige spelers hopen dat zij toch nog een transfer kunnen maken. Het is spannend totdat de klok op 00:00 springt. Op dat moment is de tijd verstreken en moeten alle papieren zijn getekend.

De serie ‘Deadline Day’ laat perfect zien hoe zo’n dag eraantoe gaat. Het is opgenomen in de zomer van 2022 en journalisten, sportdirecteuren en clubeigenaren hielpen eraan mee. Je krijgt hierdoor een inzicht vanuit alle kanten in de voetbalwereld. Hoe onderhandel je als directeur op deze bijzondere dag en hoe weet een journalist zo snel alle informatie over een transfer?

Last-minute transfers

Je ziet in de serie een aantal last-minute transfers plaatsvinden. Zo verkoopt Newcastle United zijn doelman Martin Dubravka naar Manchester United, terwijl Ajax druk bezig is met de komst van Florian Grillitsch. Ondertussen komt Omar Berrada van Manchester City aan het woord die vertelt over hoe de club superster Erling Haaland van Borussia Dortmund kocht.

Kun je niet wachten om ‘Deadline Day’ te kijken? De serie bestaat uit vier afleveringen en is te zien op Viaplay!

Vorige week keken wij in onze rubriek DOCU DAY naar de documentaire ‘This Is Football’. Hierin wordt er gekeken naar de impact van voetbal op de wereld.