SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De lelijkste voetbalshirts aller tijden

Voetbalshirts, we zijn er dol op. Door de jaren heen betraden de voetballers het veld met diverse voetbalshirts. Katoen is ingeruild voor polyester.  Minder authentiek, maar wel prestatie bevorderend. We zagen veel pareltjes voorbijkomen, maar ook een aantal afschuwelijke shirts. Wij nemen de drie lelijkste voetbalshirts aller tijden onder de loep!

Ketchupvlek

Athletic Bilbao besloot in aanloop naar het seizoen 2004/2005 het design van haar Europese voetbalshirt uit handen te geven. Achteraf is dit niet zo’n goede zet gebleken. De dader? Dario Urzay, een kunstschilder uit Bilbao. Hij ontwierp het shirt om het Guggenheim Museum te eren, echter ging dit wel ten koste van de Spaanse voetbalclub. Het heilige voetbalshirt van Athletic Bilbao werd omgetoverd tot een mislukt kunstwerk. Abstract is het zeker, maar dit hoort zeker niet thuis op een voetbalveld. Het resultaat was dan ook een grote ‘ketchupvlek’ verwerkt in het klassieke shirt van de Basken. Hierdoor is het shirt een van de lelijkste voetbalshirts aller tijden. Het uiterlijk vertoon zorgde ook niet voor de gewenste resultaten in Europa. Athletic Bilbao strandde namelijk al bij de laatste 32. Een seizoen om snel te vergeten.

Lelijkste voetbalshirts: Ketchupvlek

Spierstructuur

CD Palencia besloot een speciaal shirt te ontwerpen voor de play-offs van het seizoen 2015/2016. Experimenteren met voetbalshirts is altijd goed, maar dit gaat toch wel heel ver. De Spaanse vierdeklasser wilde het menselijk lichaam betrekken in het voetbaltenue. De club besloot om de spierstructuur te verwerken in haar voetbalkledij, wat zorgde voor een afschuwelijk resultaat. Dit visualiseerde zich in een opvallend resultaat, waardoor het leek alsof de huid van de spelers verdwenen was. Dit alles om de tegenstander te imponeren en hun zicht weg te nemen. Een van de lelijkste voetbalshirts leverde wel het gewenste effect op: promotie naar de Segunda División B. Waar wij met afschuw naar het shirt kijken, zal CD Palencia naar alle waarschijnlijkheid met warme gevoelens terugkijken op dit bijzondere design.

Lelijkste voetbalshirts: Spierstructuur

Jorge Campos

De Mexicaanse sluitpost Jorge Campos is een van de meest extrinsieke doelmannen uit de jaren ’90. Het opvallende figuur ontwierp zijn eigen voetbalshirts gedurende zijn carrière. Het resultaat was eigenlijk zo lelijk, dat het toch wel iets had. En over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar in dit geval ontving de Mexicaan niet hele positieve reacties. Alle keepersshirts waren voorzien van opvallende, fluorescerende kleuren. Campos had een voorliefde voor de kleuren groen, geel en roze. De oogverblindende shirts zorgde bij menig spits voor verwarring. Met een lengte van 1.68m was de sluitpost erg klein van stuk. Door het grote, wijde shirt had Jorge Campos de uitstraling van een circusacrobaat. Een opvallende, acrobatische doelman met een afschuwelijk shirt, zo zullen we de Mexicaanse sluitpost voor altijd blijven herinneren. 

Lelijkste voetbalshirts: Jorge Campos

 

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.