SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De keeper met de meest legendarische redding ooit

Het is 1995. Colombia speelt een interland tegen Engeland en de Engelsen zijn in de aanval. Ze schieten op doel, maar het lijkt een simpel schot voor de keeper om te vangen. Dan gebeurt er iets wat niemand verwacht. René Higuita, de doelman van Colombia, springt voorover en met de hakken schiet hij de bal terug het veld in: een scorpion kick! Het moment gaat de hele wereld over en nog steeds wordt er over gepraat. In onze wekelijkse rubriek DOCU DAY doen we dat vandaag ook. We lichten de documentaire ‘Higuita: The Way of the Scorpion’ voor je uit!

René Higuita

Scorende doelman

De documentaire is pas sinds oktober te zien en is een must see voor alle voetballiefhebbers.  René Higuita was namelijk niet zomaar een keeper. De doelman voetbalde altijd mee, scoorde zelfs doelpunten en maakte ook wel eens een blunder. Je had gegarandeerd spektakel als je een wedstrijd van ‘El Loco’ ging kijken!

Hoeveel doelpunten denk je dat Higuita heeft gemaakt in zijn carrière? Je verwacht waarschijnlijk niet veel voor een keeper, maar de Colombiaan maakte er maar liefst 41! En dit waren niet alleen penalty’s. Higuita stond namelijk bekend als een echte vrijetrappenspecialist. Zo scoorde hij zelf eens een schitterende vrije trap in de halve finale van de Copa Libertadores, waardoor Atlético Nacional, destijds de club vam Higuita, de wedstrijd won. De commentator vond het een schitterend moment en is waarschijnlijk nog steeds zijn stem kwijt!

Pablo Escobar

Toch gaat de voetbal documentaire niet alleen over zijn voetbalkwaliteiten en de legendarische scorpion kick. Er wordt ook stilgestaan bij iets heel anders. Higuita had namelijk vroeger banden met de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Dit werd niet altijd gewaardeerd door iedereen in de voetbalwereld en dat zorgden wel eens voor problemen. De doelman blikt in de documentaire terug op deze bijzondere tijd.

Vorige week keken wij in onze rubriek DOCU DAY naar de documentaire ‘Cody Gakpo Psalm 20:4‘. Hierin zie je hoe de Nederlander de Europese top heeft gehaald.