SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De internationale doorbraak van Cody Gakpo

PSV en Viaplay hebben vorige week de nieuwe driedelige documentaireserie ‘Cody Gakpo Psalm 20:4’ aangekondigd. Hierin word je meegenomen in de reis die Cody Gakpo heeft afgelegd om de Europese top te behalen. Je ziet hoe de aanvaller terugkijkt op zijn tijd in Eindhoven, maar ook de overwegingen die hij maakt bij zijn transfer naar Liverpool. Welke andere clubs wilden de buitenspeler maar al te graag inlijven?

Cody Gakpo

In de documentaire blikt Gakpo terug op zijn jaren bij PSV. Zo wist de Nederlander in zijn laatste volledige seizoen de KNVB beker te winnen, waarbij hij zelfs scoorde in de finale. Het lukte hem alleen niet om echt een kampioenschap mee te maken. PSV was in het seizoen 2017/2018 de beste van Nederland, maar Gakpo maakte dat seizoen maar één speelminuut. Hij vond dat zelf niet tellen als ‘zijn kampioenschap’.

Dankbaar

De Eindhovenaar kijkt wel vol trots naar zijn carrière en is blij met de documentaire: ‘Ik ben blij mijn verhaal te kunnen delen met voetbalfans wereldwijd. Het is tot nu toe een ongelooflijke reis geweest en ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om mensen te laten zien wat er nodig is om een ​​topvoetballer te worden, maar ook hoe belangrijk het is om trouw te blijven aan jezelf en de mensen die er het meest toe doen. Ik ben erg blij met de samenwerking tussen mijzelf, PSV en Viaplay, die deze serie tot leven brengt.’

Naast Gakpo komen ook zijn familieden aan het woord. Familie staat namelijk op één bij de Liverpool-speler. Ook kun je in de trailer al zien dat ook Louis van Gaal voorkomt in de documentaire. Hij wil de aanvaller er graag bij hebben tijdens het WK 2022 in Qatar en geeft advies over zijn transfer naar Liverpool.

Miljoenentransfer

Buiten Liverpool om waren onder andere AC Milan, Internazionale, Southampton, Arsenal en Manchester United erg geïnteresseerd in Cody Gakpo. De aanvaller besloot uiteindelijk om voor een miljoenenbedrag naar ‘The Reds’ te gaan. Waarom Gakpo voor deze club koos? Daarvoor moet je de documentaire kijken!

Vorige week keken wij in onze rubriek DOCU DAY naar de documentaire ‘Take the Ball Pass the Ball‘. Hierin blikt Pep Guardiola terug op zijn tijd als trainer bij FC Barcelona.