SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De ideale tenues voor jouw amateurteam

De zomerstop is voorbij en het is tijd om je klaar te maken voor het nieuwe voetbalseizoen. Het premium Britse lifestylemerk Lyle & Scott helpt je hier maar al te graag mee. Zij hebben onlangs hun grootste merkcampagne tot nu toe gelanceerd: Kits for Clubs. Hiermee brengt het merk hulde aan zijn historische connecties met voetbal door gratis, op maat gemaakte voetbaltenuesets te leveren aan amateurteams en kleine clubs over de hele wereld.

Lyle & Scott lanceert Kits for Clubs

Amateurvoetbal ondergewaardeerd

In het eerste jaar zal Lyle & Scott beginnen met een investering van meer dan £ 1.000.000. De reden dat ze dit doen? De financieringskloof tussen amateurvoetbal en elitevoetbal wordt elk seizoen groter. Spelers maken steeds vaker transfers voor miljoenenbedragen die nog nooit eerder op tafel zijn gelegd en commerciële inkomsten aan de top van het spel bereiken verbazingwekkende hoogten. Lyle & Scott ziet dit ook en merkt dat het amateurvoetbal steeds minder aandacht krijgt.

Zo hebben kleine, lokale verenigingen vaak geen andere keuze dan hun eigen hard verdiende geld in te leggen om hun clubs in leven te houden. Dit komt mede door een schandalig tekort aan geld dat van bovenaf naar het amateurvoetbal gaat. Lyle & Scott wil deze teams, die worstelen met financiële problemen, een duwtje in de rug geven door de kosten van nieuwe tenues weg te nemen.

De nieuwe tenues van Lyle & Scott
Uniek shirt van Lyle & Scott

Unieke tenues

De tenues worden ontwikkeld met behulp van de al lang bestaande productieprocessen en zijn een eerbetoon aan het 150-jarige erfgoed van het merk. Ze worden daarnaast allemaal met de hand afgewerkt in Hawick, Schotland, in de thuisstad van het merk en ze willen nieuwe teams, die nog geen clubwapen hebben, extra helpen. Dit doen ze door samen met de club een clubwapen te ontwerpen. Elk team moet immers zijn eigen identiteit kunnen uitdragen.

Ben Gunn, Brand & Marketing Director van Lyle & Scott is erg blij met de lancering van Kits for Clubs: “Ik ben zo trots op dit initiatief en ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk financiering en ondersteuning bij de amateurclubs is. Voetbal is een gemeenschappelijke taal die de wereld deelt en is een belangrijk onderdeel van de 149-jarige geschiedenis van Lyle & Scott.”

De ‘Kits for Clubs’-campagne zal de komende tien jaar door Lyle & Scott worden ontwikkeld. Kun je niet wachten om te voetballen in deze tenues? Aanvragen kunnen worden ingediend via deze pagina!