SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De herstart van de Champions League. Hoe zat het ook alweer?

Het is eindelijk zover! De strijd om de cup met de grote oren wordt hervat. Op 11 maart werden nog twee wedstrijden uit de achtste finales gespeeld, maar daarna ging Europa op slot. Alle competities werden stilgelegd en zo ook de Champions League. Vrijdag 7 augustus gaat de bal weer rollen in het miljardenbal, maar wie doen er nog mee en wat kunnen we verwachten?

Alle ploegen hadden de heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League al gespeeld, alleen de terugwedstrijden zijn nog niet allemaal afgewerkt. Paris Saint-Germain, Atlético Madrid, RB Leipzig en debutant Atalanta Bergamo hebben zich al wel verzekerd van de kwartfinales. Wie gaan zich bij dit rijtje scharen en van wie moeten we afscheid nemen?

Gevecht om de kwartfinale

De laatste wedstrijd in de achtste finale worden gespeeld op 7 en 8 augustus. In deze terugwedstrijden worden de laatste vier kwartfinale plekken verdeelt. 

Juventus – Olympique Lyon (0-1)

Olympique Lyon gaat met de beste papieren de terugwedstrijd in. Met een herstelde Memphis Depay kunnen zij op volle oorlogssterkte aantreden tegen de kersverse Italiaanse kampioen Juventus. In de heenwedstrijd wist Tousart na een half uur de Fransen in een comfortabele uitgangspositie te brengen. Met een getergde Ronaldo en consorten wil Juventus eindelijk weer eens de hoogste trede van het podium bestormen. Voor het laatst lukte dit in het seizoen 1995/1996  toen in de finale werd gewonnen van Ajax.

Manchester City – Real Madrid (2-1)

De winnaar van Juventus-Olympique Lyon zal het opnemen tegen een van deze twee zwaargewichten. Na een teleurstellend Premier League seizoen van Manchester City, waarin zij eigenlijk continu achter Liverpool aanhobbelden, richten zij hun pijlen op de Champions League. Om de kwartfinale te bereiken moeten zij zien af te rekenen met recordkampioen Real Madrid. De heenwedstrijd wist Manchester City te verrassen met een 1-2 winst in het Santiago Bernabéu. Sergio Ramos liep in de 86ste minuut ook nog tegen een rode kaart aan, waardoor De Koninklijke haar aanvoerder moet missen in Manchester. 

Manchester City neemt het in de achtste finale van de Champions League op tegen Real Madrid

Bayern München – Chelsea (3-0)

Het wordt een zware opgave voor Chelsea om zich nog tot de beste acht te scharen. In Londen gingen zij namelijk met 3-0 onderuit tegen Bayern München. Een dominerend Rekordmeister sloeg in de tweede helft toe met drie doelpunten en tot overmaat van ramp moest Chelsea de wedstrijd met tien man uitspelen. Marcos Alonso ontving de rode kaart zal er dus niet bij zijn in München. Chelsea zal van goede huize moeten komen om Champions League-topscorer Robert Lewandowski in toom te houden.

FC Barcelona – SSC Napoli (1-1)

Ook hier viel een rode kaart en wel aan de kant van de Catalanen. Arturo Vidal kreeg één minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd een tweede gele kaart en mocht inrukken. Hiervoor scoorde Napoli via Dries Mertens en aan de kant van FC Barcelona trof Griezmann doel. Gelukkig voor ons is ook Frenkie de Jong weer fit, nadat hij de laatste competitiewedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan door een spierblessure in zijn rechteronderbeen. 

SSC Napoli mag proberen FC Barcelona uit de kwartfinales van de Champions League te houden

De beste acht!

Zoals eerder vernoemd wisten Paris Saint-Germain, Atlético Madrid, RB Leipzig en Atalanta Bergamo zich al te plaatsen voor de kwartfinales. Deze worden op 12, 13, 14 en 15 augustus gespeeld. De clubs die zich dan net pas hebben geplaatst voor de kwartfinales hebben dus niet veel tijd om te herstellen en zullen direct weer een topprestatie moeten leveren.

Paris Saint-Germain

PSG verloor haar eerste wedstrijd op bezoek bij Borussia Dortmund met 2-1, maar wist het tij te keren in eigen huis. Met een overtuigende 2-0 overwinning hadden zij net genoeg om Dortmund met de staart tussen haar benen terug te sturen. Grote aderlating bij PSG is sterspeler Kylian Mbappé die door een enkelblessure hoogstwaarschijnlijk moet toekijken. In de finale om de Coupe de France werd hij door Saint-Etienne verdediger Loïc Perrin uit de wedstrijd getrapt. Hopelijk is de sterspeler op tijd hersteld en kan hij met Les Parisiens doordringen tot de halve finale.

SSC Napoli mag proberen FC Barcelona uit de kwartfinales van de Champions League te houden

Atalanta Bergamo

Rond Bergamo lag naar verluidt de brandhaard van het coronavirus in Europa. Dit was de eerste Europese stad die volledig in lockdown ging. Achteraf gezien had de achtste finale tegen Valencia nooit gespeeld mogen worden. Op dinsdag 10 maart speelde de Champions League debutant namelijk de terugwedstrijd in De Sinaasappelstad. Opvallend feit was dat kort na deze wedstrijd het coronavirus ook in Spanje uitbrak en als eerste in de provincie Valencia. De heenwedstrijd was al ruim gewonnen door Atalanta en ook in de terugwedstrijd gingen zij er met de winst vandoor (3-4). Het Atalanta-sprookje kent dus vooralsnog geen einde. In de kwartfinale mogen zij grootmacht PSG proberen uit te schakelen.

RB Leipzig

Die Roten Bullen speelde in 2013 nog in de Regionalliga. Razendsnel klommen zij op in de Duitse voetbalpiramide met behulp van de financiële injecties van hoofdsponsor Red Bull. In hun eerste seizoen in de Bundesliga, eindigden zij gelijk op de tweede plaats. Momenteel staan zij in de kwartfinale van het grootste Europese clubtoernooi, nadat zij de finalist van vorig jaar – Tottenham Hotspur – op overtuigende wijze naar huis hadden gestuurd. Waar in Noord-Londen met 0-1 werd gewonnen, wisten zij thuis het klusje definitief te klaren met een klinkende 3-0 zege. Topspits Timo Werner maakte onlangs de overstap naar Chelsea en besloot direct over te stappen naar The Blues. Hierdoor mist RB Leipzig haar topscorer in de beslissende Champions League fase.

RB Leipzig mist Timo Werner in het restant van de Champions League

Atlético Madrid

RB Leipzig gaat het in de kwartfinale opnemen tegen Atlético Madrid. De Spanjaarden wisten in de achtste finale na een ware thriller Liverpool uit te schakelen. Zowel in de heen- als in de uitwedstrijd won de thuisploeg en dus moest een verlenging uitkomst bieden. Liverpool wist als eerste te scoren en stond met één been in de kwartfinale. Marcos Llorente stak hier eigenhandig een pootje voor door met twee doelpunten roet in het eten te gooien. Morata zorgde voor de genadeklap en schakelde met dit doelpunt de regerend Champions League-kampioen uit. 

In de nieuwe “De 11” brengen we de 11 spelers in beeld die onlangs gestopt zijn met voetballen en niet het afscheid hebben verdiend waar ze wellicht op gehoopt hadden.

Meer lezen over lifestyle, fashion en voetbal? Check dan onze Facebook en Instagram.