STAY UP TO DATE

Ontvang de laatste nieuwtjes, exclusieve interviews en opvallendste fotoshoots

Schrijf mij nu in
Menu

De groenste voetbalclub ter wereld!

De groenste voetbalclub ter wereld

Duurzaamheid wordt met de dag belangrijker in onze huidige maatschappij. Dit is ook de voetbalindustrie niet ontgaan. Forest Green Rovers mag dan wel uit het kleinste dorp in de geschiedenis van het Engelse profvoetbal komen, hun invloed met betrekking tot duurzaamheid is gigantisch. De club uit Nailsworth, een pittoresk dorpje met 5000 inwoners, wil hun groene visie vasthouden en verder uitbreiden. 

In 2010 besloot Dale Vince – een Britse zakenman die veel succes boekte met zijn groene energiebedrijf Ecotricity- met zijn onderneming een reddingsactie in te zetten om Forest Green Rovers te behoeden voor een faillissement. De link tussen de clubnaam en een duurzame voorbeeldfunctie werd al snel gelegd. De Britse zakenman die tevens voorzitter van de club is, pompte geleidelijk aan steeds meer geld in zijn prachtige ‘project’. De grote investering en groene visie werden in 2017 uitbetaald: de club uit Nailsworth debuteerde in het Engelse profvoetbal. Als kers op de taart werd Forest Green Rovers door FIFA en UEFA erkend als ’s werelds groenste voetbalclub!

Duurzaamheid

Forest Green Rovers heeft deze onderscheiding niet voor niets gekregen. De Engelse voetbalclub heeft namelijk een aantal succesvolle initiatieven in hun ondernemingsplan geïmplementeerd. Zo serveert de club bijvoorbeeld alleen veganistisch eten, is het grasveld 100 procent biologisch, rijden de grasmaaiers op zonne-energie en dragen de spelers hun tricot en scheenbeschermers van bamboe. Voorzitter Vince ziet zijn jongens binnen korte tijd ook graag in een nieuw stadion spelen. En nee, het mag geen klassiek, betonnen stadion worden. De club is namelijk ambitieus en vooruitstrevend. Daarom heeft Forest Green Rovers het gerenommeerde architectenbureau Zaha Hadid de opdracht gegeven om een stadion te ontwerpen dat enkel bestaat uit hout van duurzaam beheerde bossen. Vanaf het seizoen 2023-2024 hoopt Vince 5.000 Rovers-fans te verwelkomen in deze houten voetbalarena.

Héctor Bellerín

De Spaanse veredediger Héctor Bellerín heeft aandelen gekocht in de groenste voetbalclub ter wereld. De speler van Arsenal mag zich nu de op een na grootste aandeelhouder van de club noemen. “Het is belangrijk dat ik investeer in dingen waar ik passie voor heb. Ik vind het geweldig om voetbal te helpen aan een duurzame toekomst”, aldus de 25-jarige verdediger op de website van de club, die uitkomt in de Engelse League Two. Duurzaamheid en het milieu ligt Bellerín nauw aan het hart. Een tijdje geleden beloofde de Spanjaard bij elke zege van Arsenal 3000 nieuwe bomen te laten planten in het Amazonegebied. Daarnaast ontwierp hij in samenwerking met H&M een duurzame collectie. Deze drie prachtige initiatieven laten Héctor Bellerín ook buiten het veld schitteren!

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.