SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De gehele voetbalwereld steunt Turkije en Syrië

Afgelopen maandag schrok de wereld zich kapot. Wie een nieuwspagina opende zag het direct in grote letters staan: Turkije en Syrië getroffen door meerdere krachtige aardbevingen. De wereld leeft enorm mee met de ramp en er komt hulp vanuit alle hoeken. Zo ook vanuit de voetbalwereld. Wij kijken daarom naar hoe de voetbalwereld reageert op dit verschrikkelijke moment.

De gehele voetbalwereld steunt Turkije en Syrië

Voetbalsterren

Te beginnen met Turks international Merih Demiral. De speler van Juventus kwam meteen in actie en probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoeken en nabestaanden. Hoe hij dit doet? Door de hulp in te schakelen van echte voetbalsterren. Hij zocht contact met niemand minder dan Cristiano Ronaldo. De Portugese superster en Demiral besloten een shirt van Ronaldo te veilen op het internet. Ditzelfde deed de Turkse speler met Serie A-spelers Leonardo Bonucci en Paulo Dybala. Een erg mooi gebaar van de voetbalsterren!

Fortuna Sittard

Met Turkse voorzitter Isitan Gün en meerdere Turkse spelers in de selectie wilde Fortuna niks anders dan hulp bieden. De club heeft in samenwerking met shirtsponsor BetCity besloten om de shirtsponsor voor één wedstrijd te veranderen in Giro555. Hiermee willen ze aandacht vragen voor de slachtoffers van de aardbevingen. Hiernaast veilen ze na afloop van het duel de shirts en gaat de opbrengst hiervan naar hulporganisaties. Bied dus vooral mee op de shirts!

Kökçü broeders

Ook voor de gebroeders Kökcü zijn het lastige tijden. FC Eindhoven-speler Ozan Kökçü moest maandagavond, op de dag van de aardbeving, direct een wedstrijd spelen. De Turkse voetballer raakte zichtbaar geëmotioneerd gedurende de indrukwekkende minuut stilte in het Jan Louwers Stadion. Na afloop van de wedstrijd sprak de voetballer voor de camera van ESPN. De speler gaf aan dat ze alleen maar kunnen hopen dat het goedkomt.

Broer Orkun Kökçü speelde op donderdagavond met Feyenoord een bekerwedstrijd tegen NEC. Na afloop van de wedstrijd pakte de speler een Turkse vlag en liep hij hiermee langs alle tribunes. Hij vertelde na de wedstrijd dat het nieuws hem echt heeft geraakt: “Wij als Turken zijn gewoon heel hecht. Al is het niet m’n familie, het voelt voor mij als familie. Broeders en zusters.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Orkun Kökcü (@orkunkokcu)

Mesut Özil

In Turkije zelf wordt er hulp aangeboden door alles en iedereen. Zo ook door Mesut Özil. De oud-speler van onder andere Real Madrid en Arsenal heeft samen met zijn huidige club Başakşehir hulpdozen gemaakt voor de getroffenen van de aardbevingen. Deze dozen werden gevuld met eten en dekens. De voetballer deelde daarnaast op twitter een mooie boodschap: “Samen kunnen we in moeilijke tijden alles bereiken”.

De aankomende dagen komen er zonder twijfel nog meer steunbetuigingen. Want voetbal is op dit soort momenten niets meer dan een bijzaak. Onze gedachte gaan dan ook uit naar alle slachtoffers en nabestaanden van deze verschrikkelijke ramp.