SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Hoe de droom van ’s werelds beste voetballer ooit werkelijkheid werd

Op 4 juni tijdens Nederland – Argentinië ontplofte heel Nederland in de 101ste minuut. Wout Weghorst schoot de bal in de onderhoek en alle Nederlanders kregen weer hoop. We gingen op het wereldkampioenschap verlengen tegen de grote favoriet Argentinië. Helaas weten we allemaal wat er toen gebeurde. Nederland vloog eruit en Argentinië wist uiteindelijk het WK te winnen. Het was het sprookje van Lionel Messi dat werkelijkheid werd. De geweldenaar die nog één prijs in zijn trofeeënkast miste. Vandaag kijken we in onze wekelijkse rubriek DOCU DAY terug op dit bijzondere WK van Argentinië met de documentaire “Messi – Destiny”.

Documentaire over de droom van Messi die werkelijkheid werd

Geschreven door: Milan Verleg

Grootste voetballer aller tijden

Het was het punt waarop vele voetbalfans het wisten: Lionel Messi is de grootste speler aller tijden. Het was het vijfde WK-toernooi voor de Argentijn en hiermee zijn laatste kans op de belangrijkste prijs in de voetballerij. De documentaire neemt je mee in de hele route die Albicelestes moest afleggen naar de gouden cup. Gemakkelijk ging het namelijk niet.

Onder meer de coach van Argentinië, Lionel Scaloni, komt aan het woord in de voetbal documentaire. De trainer vertelt over hoe het team rond Messi werd gebouwd. Ze moesten ervoor zorgen dat ze hem in staat konden stellen om zo goed mogelijk te presteren tijdens de sleutelmomenten van het toernooi. We kunnen wel stellen dat het aardig is gelukt. Hieronder is een stukje uit de documentaire te zien. Hier kijkt een Argentijnse journalist terug op een schitterend interview.

Argentijnen aan het woord

Ook meerdere spelers vertellen hun verhaal. Eén van hun is doelman Emiliano Martínez. De keeper kreeg veel kritiek te verduren na het wereldkampioenschap over zijn provocerende gedrag en dit staat bij vele Nederlanders waarschijnlijk nog op het netvlies gebrand. Toch maakt Dibu dat niks uit. In de documentaire vertelt hij dan ook over de twee penaltyseries die plaatsvonden tijdens het eindtoernooi.

Daarnaast geven ook Julián Álvarez, Alexis Mac Allister en voormalige spelers van Argentinië interviews. Zo komen er dus aardig wat mensen aan het woord, maar dat maakt het erg interessant. De prestatie van de Argentijnen was er immers een om nooit te vergeten. Het land ontplofte en voor altijd staat het WK 2022 in de boeken als het eindtoernooi waar Lionel Messi zijn carrière bekroonde.

Dus heb je vanavond niks te doen? Kijk dan op BBC hoe Messi’s droom werkelijkheid werd.

Eerder keken we al naar hoe het is voor een gastland om een wereldkampioenschap te organiseren. Er komen veel nieuwe stadions en dit is dé kans om je land op de kaart te zetten. Maar is dit wel voordelig voor iedereen? Een documentaire zocht het uit!