SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De bizarre autocollectie van Erling Haaland

Erling Braut Haaland is dit seizoen enorm op dreef. Hij scoort aan de lopende band en daarmee heeft hij zelfs het record van meeste Premier League goals in één seizoen verbroken. Toch scoort hij niet alleen op het voetbalveld, want buiten de lijnen is hij vaak te zien met de nieuwste, mooiste auto’s. Het Eindhovens Dagblad zocht het uit en zette deze bolides op een rij.

De mooiste auto's van Erling Haaland

Geschreven door: Milan Verleg

Naar de training in stijl

Elke week krijgt de Noorse spits zo’n 425.000 euro op zijn bankrekening gestort. Wat hij daarmee doet? De mooiste auto’s kopen! We beginnen dit rijtje dan ook met de duurste wagen van zijn collectie: de Rolls Royce Cullinan. Hij kost maar liefst 300.000 pond, omgerekend 340.000 euro, en profvoetballers rijden er maar al te graag in. Zo zijn onder andere Hakim Ziyech en Memphis Depay al gespot in deze heerlijke auto, terwijl Haaland er vaak mee naar de training rijdt.

Duitse wagens

Voor dat Haaland de overstap maakte naar Manchester, maakte hij minuten bij Borussia Dortmund in Duitsland. Hier kwam hij in aanraking met Audi en hij was hier zo van onder de indruk dat hij besloot de Rode RS6 te kopen. Ondertussen heeft hij deze niet meer, maar hij is nog steeds te zien met een Audi. Namelijk met de RS 6 Avant in carbon zwart. Een auto die een prijskaartje heeft van 136.000 euro.

We blijven nog even in Duitsland, want de aanvaller reed in zijn tijd bij Borussia Dortmund ook rond met de Mercedes-AMG GLE Coupe. Waarvoor hij deze had? Het is waarschijnlijk niet de reden, maar hij reed teamgenoot Giovanni Reyna hier mee naar de training. De Noor kan dus naast voetballen ook goed chauffeur zijn!

Echte voetballers auto

Een auto die niet kan ontbreken in dit rijtje is de klassieke Range Rover Sport. Hierin worden vele voetballers gespot en de goalgetter kon dan ook niet anders dan deze in zijn garage hebben. Voor het prijskaartje verschilt het dan ook niks met de RS 6 Avant in carbon zwart, want ook deze kost een slordige 136.000 euro.

Benieuwd naar de auto-collectie van een andere profvoetballer? Check dan snel de cars van Aubameyang! Wil je daarnaast meer weten over de auto’s van Haaland? Het gehele artikel met alle ins and outs is te vinden op het Eindhovens Dagblad.

De Range Rover Sport van Erling Haaland