SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De Afrika Cup gaat van start!

De Afrika Cup gaat vandaag van start! De beste Afrikaanse ploegen gaan met elkaar de strijd aan en wij kunnen nog geen favoriet aanwijzen. Toch hebben wij bij Life After Football een lichte voorkeur voor Marokko. Life After Football-sterren Ismael Saibari en Sofyan Amrabat komen beide uit voor de ‘Atlasleeuwen’ en wij willen ze beide enorm veel succes wensen!

Afrika Cup

Beide voetballers kwamen in 2023 voor de camera van Life After Football. Allereerst vlogen wij naar Florence, waar Sofyan Amrabat op dat moment nog speelde. De middenvelder was net bijgekomen van het schitterende WK met Marokko, maar blikte er samen met ons graag op terug.

Kippenvel

Amrabat was enorm trots, maar vond het lastig om tijdens het toernooi alles mee te krijgen: “Het is het mooiste wat er is. Er waren zoveel mensen trots en mensen huilden van blijdschap. Het was wel moeilijk om het echt goed mee te krijgen. Ik zat in een hotel en was afgezonderd van alles en iedereen. Voor mij gold alleen maar herstellen, trainen, eten, slapen en behandelen. Alles om klaar te zijn voor de volgende wedstrijd. Je ervaart daardoor niet alles zoals je zou willen, maar op de wedstrijddagen is dat anders. Als je dan naar de tribune keek, zag je zo’n blijdschap bij de fans. Ik krijg er gewoon weer kippenvel van. Het leken net thuiswedstrijden met alle Marokkanen die er waren. Zij geven je zo’n enorme boost. Je blijft maar gaan, je blijft maar rennen. Het is echt onbeschrijflijk.”

Het Marokkaanse elftal gaat deze Afrika Cup proberen dezelfde energie in de wedstrijden te leggen als tijdens het WK. Amrabat vertelde vorig jaar dat dit een grote speelde: ‘We speelden misschien niet het beste voetbal van het WK, maar als je zag hoe wij tekeergingen, terugkwamen en omschakelden. We wisten gewoon dat we zo sterk waren als team. Iedereen konden we verslaan en iedereen ging het tegen ons moeilijk krijgen. Als je gelooft, droomt en er keihard voor werkt, kan je alles bereiken. Niemand had dit van ons verwacht.’

Ismael Saibari
Sofyan Amrabat

Ismael Saibari was één van de genomineerden voor de Life After Football Fashion Player Award. De Marokkaan wist de prijs niet in de wacht te slepen, maar gaat er alles aan doen om met Marokko de hoofdprijs te pakken. In een interview vertelde hij dat fashion een rol speelt in de Marokkaanse selectie: “We zijn bij Marokko wel veel met fashion bezig, want uiteindelijk worden er ook altijd foto’s gemaakt als je aankomt op het complex. Iedereen probeert er dus zo fris mogelijk uit te zien, dus dat is wel belangrijk.

Maar wie is volgens de Saibari het grootste stijlicoon uit de kleedkamer van het Marokkaanse elftal? “Het is moeilijk om een keuze te maken tussen Achraf Hakimi en Hakim Ziyech, ze hebben beiden een mooie stijl. Achraf draagt soms ook wel aparte dingen, maar het staat hem wel goed. Hakim heeft ook niet altijd de kledingstijl die mensen verwachten of zelf zouden dragen. Maar hij draagt ook wel veel streetwear en dat komt wel weer overeen met mijn kledingstijl. Ik vind het van beide ploeggenoten wel mooi dat ze gewoon durven om geen standaard kleding te dragen.”