SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De 7 meest iconische voetbalshirts van de La Liga

Een voetbalshirt is veel meer dan het kledingstuk dat spelers verplicht moeten dragen tijdens wedstrijden. Fans voelen zich verbonden met de shirts van hun eigen club en bij het zien van oude voetbalshirts denk je direct terug aan de goede, oude tijd. Je ziet die schitterende goal weer voor je of herinnert je hoe de aanvoerder van je elftal een prijs omhoog tilt. In deze rubriek lichten we wekelijks zeven iconische voetbalshirts voor je uit. Al kiezen wij deze shirts niet zelf. We krijgen hulp van RetrOriginalFootball. Deze week kozen zij zeven parels uit de La Liga. En deze shirts zijn best ondergewaardeerd onder verzamelaars.

La Liga shirts

RCD Espanyol 1992-1993

Vintage shirts uit Spanje zijn vaak niet zo bekend. Alhoewel, die van Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid wel. Deze komen ook ongetwijfeld voor in dit lijstje, maar we trappen af met het thuisshirt van Espanyol uit het seizoen 1992-1993. Het shirt heeft een uniek patroon en valt op met een mooie kraag. Het shirt is ontworpen door het merk Massana, dat niet erg bekend is in de voetbalwereld.

Real Valladolid 1997-1998

We kunnen je alvast verklappen dat Kelme vaak de ontwerper is van Spaanse shirts en dat was ook het geval bij het uitshirt van Real Valladolid uit het seizoen 1997-1998. Zelfs in de kraag is het logo van Kelme zichtbaar en midden in het shirt is groot de Spaanse sponsor ‘Caja España’ te zien. Het shirt wordt vooral herinnerd vanwege zijn kleurstelling: paars met zwart. Hiermee wist je zeker dat je elkaar goed zag tijdens wedstrijden.

Real Madrid 1990-1992

We gaan door met een shirt van Real Madrid: het derde shirt uit de seizoenen 1990-1992. Een schitterend shirt, waarin Hummel is verwerkt in het design. Daarnaast valt het shirt op door de lange mouwen en de sponsor Otaysa, die voor twee jaar op het tenue van De Koninklijke prijkte. Onder andere Hugo Sánchez speelde wekelijks in dit shirt. Wil je meer weten over de Mexicaanse voetballer? Lees het nu!

RCD Espanyol
Real Valladolid
Real Madrid

Real Madrid 1995-1996

We kunnen het niet laten om nog een shirt van Real Madrid in dit lijstje te zetten: het derde shirt uit het seizoen 1995-1996. Los Blancos staan bekend om haar strakke, witte shirts en hebben een lange historie met blauwe – en paarse uitshirts. Het shirt uit dit seizoen heeft paarse accenten verwerkt in het wit en dat maakt het wat ons betreft erg iconisch. Op de foto hieronder is het shirt te aanschouwen.

Barcelona 1995-1997

Ook het uitshirt van FC Barcelona uit de seizoenen 1995-1997 komt voor in dit lijstje. Dit shirt is onder andere iconisch doordat het is gedragen door Barcelona tijdens de finale van de Europa Cup II. De wedstrijd vond plaats in De Kuip, waar de Catalanen wisten te winnen van Paris Saint-Germain. RetrOriginalFootball wist twee reserveshirts van deze wedstrijd te bemachtigen en niet van de minste spelers: Pep Guardiola en Abelardo Fernández.

Real Madrid
FC Barcelona

Sevilla 1992-1993

Shirts van grootheden in de voetbalwereld zijn altijd iconisch. Vorige week hebben we al een uniek, gedragen shirt van  Maradona uitgelicht en nu doen we dat opnieuw. In het thuisshirt van Sevilla uit het seizoen 1992-1993 schitterde namelijk de Argentijnse dribbelaar. Al moeten we zeggen dat het shirt ook om een andere reden iconisch is. De sponsor op het shirt was namelijk Super Nintendo!

Atlético Madrid 1999-2000

Ook Atlético Madrid komt voor in dit lijstje. De shirts van Atlético zijn weliswaar niet zo iconisch als die van stadgenoot Real, maar het thuisshirt uit het seizoen 1999-2000 mag niet vergeten worden. Het shirt heeft een unieke kraag en is uiteraard in de kleuren waar de ploeg van Diego Simeone, de best betaalde trainer ter wereld, bekend om staat: rood en wit.

FC Barcelona 1991-1992

Oké, we hadden zeven shirts beloofd, maar voor deze keer doen we er een extra shirt bij. Waarom? Dit shirt is iconisch onder alle Nederlanders! We hebben het over het shirt waarin Ronald Koeman in 1992 een schitterende vrije trap scoorde in de Champions League-finale op Wembley. Kun je het niet herinneren? Check het filmpje hieronder vanaf minuut 3:42!

Atlético Madrid
FC Barcelona

Neem vooral zelf een kijkje op de website van RetrOriginalFootball voor de meest iconische voetbalshirts!

Vorige week keken we naar de zeven meest iconische voetbalshirts uit de Serie A. Check het nu!

Foto’s: ©RetrOriginalFootball