SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De 11: Voetballers met bizarre tatoeages

Door de jaren heen zijn we al veel aparte voetballers tegengekomen. Zoals spelers die letterlijk ‘kleur’ geven aan het voetbalwereldje, met hun getatoeëerde creaties. Zo maakte Zlatan in 2015 door middel van zijn (tijdelijke) tatoeages een politiek statement. Hij had voor het Wereldvoedselprogramma 50 namen van mensen die aan honger lijden op zijn bovenlichaam getatoeëerd. Zijn opmerkelijke tatoeages waren tijdelijk, maar er zijn ook voetballers die een wel heel aparte permanente prent op hun lichaam hebben laten zetten. Wij hebben een kleurrijk lijstje van “De 11” voor je opgesteld.

Doelman: Artur Boruc

We beginnen “De 11”  met misschien wel de meest aparte/rare van het stel. Artur Boruc, oftewel Holy Goalie is 40 jaar en nog altijd actief voor AFC Bournemouth. Boruc is een betrouwbare sluitpost zonder rare fratsen, maar heeft wel een tatoeage waarmee hij de lachers op zijn hand krijgt. Hij heeft namelijk een aapje dat door zijn eigen benen kijkt op zijn onderbuik getatoeëerd. Dit is al raar, maar Boruc heeft ook nog eens zijn navel gebruikt als kontgat van het aapje! Smakelijk eten…

De 11 bizarre tatoeages - Artur Boruc 

Rechtsback: Dani Alves

De weergaloze back van onder andere Sevilla, FC Barcelona en Paris Saint-Germain staat niet alleen bekend om zijn voetbalkwaliteiten, maar ook om zijn kleurrijke lichaam. Zo heeft hij onder andere een stripfiguur, het gezicht van zijn moeder, kaartspellen, de naam van zijn vader en kinderen op zijn lichaam getatoeëerd. De meest opvallende vinden wij echter de grote koi-karpers op Alves zijn onderarm. Koi-karpers zijn afkomstig uit de Chinese mythologie en staat ervoor om je dromen verwezenlijken. 

https://www.instagram.com/p/B02Bn3BnuZd/

Centrale verdediger: Sergio Ramos

We lichten even slechts 1 van de 42 tatoeages van El Faraón de Camas. De rug van de linkerhand is bedekt met een grote roos met het nummer 4 erbij. Het meest interessant zijn de vingers van Sergio. Op de knokkels zijn de cijfers 35, 90+, 32 en 19 te vinden. De getallen 32 en 35 staan voor zijn rugnummers bij Sevilla. Nummer 19 verwijst naar het rugnummer dat hij droeg bij zijn debuut voor het nationale team van Spanje. Als laatste werd er veel gespeculeerd over het nummer 90+. Uiteindelijk werd bekend dat het ging om zijn doelpunt in de laatste minuut in de finale van de Champions League tegen Atlético Madrid. 

https://www.instagram.com/p/BN5AfwIFZRT/?utm_source=ig_embed

Centrale verdediger: Marco Materazzi

De spijkerharde Italiaanse oud-verdediger is gek op sneakers. Dit heeft hij dan ook vereeuwigd op zijn lichaam. Op zijn rechter bovenarm heeft hij namelijk zijn collectie Nikes laten vastleggen. Het ziet er misschien een beetje raar uit, maar niemand durft er toch wat van te zeggen. Marco heeft daarnaast over zijn rug twee grote vleugels getatoeëerd. Zijn beide armen zijn bedekt met grote, vette sleeves. Dit alles in totaal leeft hem een prachtig plekje in het hart van de defensie van “De 11” op. 

De 11 bizarre tatoeages - Marco Materazzi

Linksback: Alberto Moreno

De Spanjaard is nooit helemaal doorgebroken bij Liverpool. Hij stond vaak in de basis, maar was nooit onomstreden. Na de komst van Robertson koos Moreno voor een vertrek naar Villarreal. Hier verdween hij een beetje uit het zich van het grote publiek, maar zijn bizarre tatoeages zijn een benoeming waard. Een chimpansee met een koptelefoon op en een pistool voor zijn gezicht, maar ook een detective panda en een tijger met een bandana op zijn hoofd. Hoe komt hij erop vragen wij ons af … 

De 11 bizarre tatoeages - Alberto Moreno

Verdedigende middenvelder: Daniele de Rossi

Capitan Futuro kwam tot 447 wedstrijden voor de hoofdmacht van AS Roma. Dat hadden er nog een x-aantal meer kunnen zijn als De Rossi minder gele- en rode kaarten zou hebben gekregen. Hij stond namelijk bekend als een angstaanjagende verdedigende middenvelder. Met zijn tackles wist hij menig bal, maar ook tegenstander te raken. Dit werd zijn handelsmerk en hij wilde zijn tegenstanders hier ook voor waarschuwen. Hij besloot een waarschuwingsbord voor tackles op zijn kuit te tatoeëren. Een tatoeage die 100% zeker thuis hoort in “De 11”.

De 11 bizarre tatoeages - Daniele de Rossi

Rechtermiddenvelder: David Beckham

Maar liefst 63 tatoeages heeft Becks over zijn hele lichaam verspreid. Van klein tot groot en allemaal met hun eigen betekenis. Meerdere keren staan er verwijzingen naar zijn vrouw Victoria. Zo heeft hij haar ook in ‘Brigitte Bardot’-stijl in lingerie afgebeeld op zijn lichaam. Daarnaast geeft hij ook veel om zijn kinderen en zijn alle namen van de vier kinderen over zijn lichaam vertegenwoordigd. Zijn enige dochter en tevens jongste van het stel, Harper Seven, maakte een tekening voor Papa David en deze is vereeuwigd op zijn hand. 

De 11 bizarre tatoeages - Beckham

Linkermiddenvelder: Stephen Ireland

In “De 11″ zien we dat aardig wat voetballers vleugels op hun rug hebben getatoeëerd. Stephen Ireland uit Ierland spant echter de kroon. Op zijn rug heeft hij immense vleugels tot in detail afgebeeld. In deze vleugels zijn de namen van zijn dierbaren verwerkt, zoals ”Papa”, ”Tia”, ”Jacob”, “Jessica”, “Mam”, “Mikey”, “Marc”, “Tere”. Stephen Ireland was speler van Manchester City toen de Thaise miljardair Thaksin Shinawatra de club in 2007 overnam. Grote namen werden gehaald en de doelstelling werd het kampioenschap. Hiervoor moesten spelers als Ireland uiteindelijk wijken. Ireland bleef de jaren daarna als speler van Aston Villa, Newcastle United en Stoke City wel actief in de Premier League.

De 11 bizarre tatoeages - Stephen Ireland

Aanvallende middenvelder: Alessandro Diamanti

Met zijn prachtige achternaam zworf Alessandro Diamanti van club naar club. Hij wist tot op heden 15 clubs te slijten en speelde 17 interlands voor het nationale elftal van Italië. Alino is een kleurrijk figuur in de voetbalwereld met zijn tatoeages. Diamanti is wispelturig qua clubkeuzes/carrière en ook in de keuzes van zijn tattoo’s zit niet echt een lijn. In zijn keuzes voor bepaalde tatoeages lijkt Alessandro tips te hebben gehad van een kleuter. Zo heeft hij een grote smiley en sneeuwpop Olaf van Frozen op zijn kuit staan. Daarnaast zie je op zijn linkerarm Japanse stripfiguren en hondenbotten terugkomen en hij heeft zelfs een ‘Hello Kitty’-logo laten tatoeëren. 

De 11 bizarre tatoeages - Alessandro Diamanti

Rechtsbuiten: Lionel Messi

De allereerste tatoeage van Leo was een portret van zijn moeder op zijn linker schouderblad. Daarna volgde snel meer met voornamelijk liefdevolle berichten naar zijn vrouw Antonella en zijn kinderen Thiago, Mateo en Ciro. Zo staan er onder andere handjes van zijn eerste kind Thiago op zijn linker onderbeen. Door de jaren heen heeft Messi zijn gehele linker onderbeen zwart gekleurd met een paar herkenbare afbeeldingen zoals Messi’s rugnummer 10 en een voetbal. Eerder waren er ook nog bloemen en kruizen terug te vinden op zijn been, maar een tijdje geleden heeft hij besloten om het helemaal zwart te kleuren. Of het mooi is weten we niet, maar met een linkerbeen als dat van hem, mag je wat ons betreft alles.

https://www.instagram.com/p/B3P-KWhiqTO/

Spits: Mauro Icardi

Ook superspits Icardi heeft genoeg tatoeages om een boek mee te vullen. De meest opmerkelijke van hem is wel zijn…. tja. Eigenlijk alles wel. Maurco Icardi heeft namelijk zijn gehele bovenlichaam ingekleurd met als basis het hoofd van een leeuw. Boven en onder de leeuw heeft hij de namen van zijn twee kinderen ”Francesca” en ”Isabella” in koeienletters laten zetten. Voor zijn twee kinderen heeft hij naast de grote leeuw, twee welpen laten afbeelden. 

De 11 bizarre tatoeages - Mauro Icardo

Linksbuiten: Memphis Depay

We sluiten af met de enige Nederlander in het lijst, Memphis. Dat hij zich Nederlander voelt mag wel duidelijk zijn. Hij heeft namelijk een immense leeuwenhoofd op zijn rug getatoeëerd. Wellicht heeft hij zijn inspiratie opgedaan bij Icardi? Waarom hij deze tattoo heeft gezet legt hij uit: ”Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik in de jungle ben opgegroeid. Ik was altijd buiten, ik ben in ruige gebieden geweest en heb moeilijke tijden meegemaakt. De leeuw op mijn rug vertegenwoordigt mij – ik heb het hart van een leeuw.” Dit zijn niet de enige tatoeages van Memphis. Verder heeft hij op zijn borst Dream chaser staan, op zijn onderarm staat een eerbetoon aan zijn overleden opa en nog veel meer! 

https://www.instagram.com/p/BpfGmS5FCm9/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=8x6nb0emrxje

 

Nog niet genoeg van al deze tatoeages? Check dan ook even het kunstwerk van voormalig FC Utrecht-spits Simon Makienok.

Nog meer “De 11”? Check dan hier ” De 11 ” parels zonder interland!