SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De 11 statistisch beste spelers van deze eeuw

Elk team heeft een aantal belangrijke spelers, maar de beste speler hoeft niet altijd de meest belangrijke te zijn. Soms zijn juist de stille krachten de belangrijkste schakels in een overwinningsreeks. Wij hebben De 11 spelers geselecteerd die deze eeuw – statistisch gezien – de minste wedstrijden hebben verloren. De spelers die zijn meegerekend hebben allen al meer dan 100 wedstrijden achter hun naam staan.

Doelman: Víctor Valdés (14,5%)

We trappen De 11 af met de keeper met de beste statistieken sinds de eeuwwisseling. Valdés speelde gedurende zijn carrière 566 officiële wedstrijden en verloor hier er slechts 82 van. Veruit de meeste wedstrijden speelde hij in dienst van FC Barcelona, gedurende haar gloriejaren onder Pep Guardiola. Onder hem leek Blaugrana onverslaanbaar en mede door deze seizoenen levert het Valdés een plaatsje onder de lat op. Zijn actieve carrière ging na Barcelona een beetje als een nachtkaars uit met een handje vol wedstrijden voor Manchester United en zelfs nog Standard Luik. Hij sloot zijn carrière op 35-jarige leeftijd af bij Middlesbrough. 

De 11 statistische winnaars - Victor Valdes

 Rechtsback: Joshua Kimmich (9,5%)

De nummer twee in de lijst van grootste winnaars: Joshua Kimmich. Hij kwam vanuit de jeugd van VFB Stuttgart bij RB Leipzig terecht. Leipzig dat destijds nog 3. Bundesliga speelde promoveerde naar de 2. Bundesliga en dit leverde Kimmich een transfer naar Der Rekordmeister op. Vanaf zijn entree werd hij ieder jaar kampioen en won hij ook meerdere Duitse bekers. De rechtsback annex middenvelder speelde 220 wedstrijden gedurende zijn loopbaan er verloor er slechts 21. Wat een winnaar!

Centrale verdediger: Gerard Pique (11,1%)

Over prijzenkasten gesproken… Gerard Pique was net als Víctor Valdés onderdeel van de gouden Barcelona-generatie. Samen met Carles Puyol vormde hij een ondoordringbare defensie. De 102-voudig Spaans international won naast de prijzen bij FC Barcelona ook het WK 2010 en EK 2012 met zijn land. Pique won in het seizoen 2007-2008 ook nog de Premier League met Manchester United. Bij The Mancunians kwam hij tot slechts negen wedstrijden dat seizoen. Hopelijk pakt FC Barcelona de draad weer snel op en kan hij zijn statistieken nog verder verbeteren. Al met al een meer dan waardig lid van De 11.

Centrale verdediger: Presnel Kimpembe (11,0%)

Presnel is een echt jeugdproduct van Paris Saint-Germain en speelt sinds 2004 in de jeugdopleiding van de Parijzenaren. Tien jaar later was het moment daar en maakte hij op 19-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht. Nu – 6 jaar later – heeft de centrale verdediger vier landstitels, vier Franse bekers en vier Coupe de la Ligue’s achter zijn naam staan. Niet geheel onbelangrijk is dat Presnel zichzelf ook wereldkampioen mag noemen. De nummer 3 van PSG verloor maar 15 van zijn totaal aantal van 136 wedstrijden. 

De 11 statistische winnaars - Presnel Kimpembe

Linksback: Maxwell (11,6%)

Het is geen verrassing dat Maxwell de meeste wedstrijden samen speelde met … jawel, Zlatan Ibrahimovic. De een volgde de ander en samen wonnen zij vele landskampioenschappen. In 325 wedstrijden – Ajax, Internazionale, FC Barcelona en PSG – stonden zij samen in het veld. Bij al zijn clubs won hij meerdere landstitels, maar toch kwam de Braziliaan maar tot 10 interlands. Zijn laatste interland was de troostfinale op het WK 2014 tegen Nederland. Uiteindelijk verloor Maxwell maar 51 wedstrijden gedurende zijn carrière. Daarmee mag hij zich statistisch gezien de beste linksback noemen en staat hij in De 11.

Verdedigende middenvelder: Sergio Busquets (10,6)

Kind van de club en samen met Xavi en Iniesta vormde hij een droom middenveld. Xavi en Iniesta stalen de show, maar Busquets werd gezien als de ideale speler om deze twee andere grootheden te laten excelleren. Met de figuurlijke ogen in zijn achterhoofd is hij zijn tegenstanders altijd te slim af. Hij lost zijn gebrek aan snelheid op met zijn tactische intelligentie. Busi is nu 32 jaar, maar kan nog wel een paar jaar mee. Hij staat nu al op 578 wedstrijden en verloor hiervan slechts 61 wedstrijden.

Centrale middenvelder: Marco Verratti (10,5%)

Het is al enige tijd stil rond de Italiaanse middenvelder. Jarenlang ging het gerucht dat de kleine nummer 6 van PSG naar FC Barcelona zou gaan, maar Verratti lijkt goed te zitten in Parijs. Verratti brak door bij Pescara waar hij in het seizoen 2011-2012 kampioen van de Serie B werd. Dit leverde hem een transfer naar de Ligue 1 op en hij ging hier niet meer weg. Vanaf minuut een kwam Marco aan spelen toe bij PSG en er werden direct prijzen behaald. In 8 seizoen PSG werd hij 7 keer landskampioen. Een echte winnaar en daarom niet goed in verliezen. In maar 33 wedstrijd stapte hij als verliezer van het veld, een belangrijke schakel op het middenveld van De 11.

De 11 statistische winnaars - Marco Verratti

Centrale middenvelder: Christopher Nkunku (9,2%)

De nummer 1 van De 11! In de zomer verraste Nkunku met een transfer van PSG naar RB Leipzig. Hij kreeg meer en meer speeltijd in Parijs, maar besloot toch naar de revelatie van de Bundesliga te vertrekken. Leipzig deed een gouden greep, want de middenvelder had destijds al een hoog winstpercentage en was ‘slechts’ voor 13 miljoen op te halen. De Fransman is pas 22 en heeft al 120 wedstrijden op zijn naam staan. Hij is er mede verantwoordelijk voor dat RB Leipzig een succesvol Champions League seizoen draaide en pas in de halve finale uitgeschakeld werd. Ironisch wel, want zijn oude club PSG was verantwoordelijk daarvoor. Nkunku verloor pas 11(!) wedstrijden.

Rechtsbuiten: Lionel Messi (11,2%)

Lionel Andrés Messi Cuccittini kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Door velen beschouwd als de allerbeste aller tijden en zijn winstpercentage bevestigd deze status. In 731 wedstrijden is hij betrokken bij 919 doelpunten, een bizar aantal. De statistieken van Leo zijn allemaal bekend en dus heeft deze uitverkiezing in De 11 weinig uitleg nodig. Nog steeds schiet Lionel Messi zich elk seizoen weer een paar keer de recordboeken in en komend seizoen onder Ronald Koeman hopen we dat zijn zegereeks weer verder uitgebreid kan worden. 

De 11 statistische winnaars - Lionel Messi

Spits: Dennis Bergkamp (12,3%)

Eindelijk, de eerste en enige Nederlander in De 11. Even ter herinnering, het gaat om het hoogste winstpercentage deze eeuw. Dus de wedstrijden van The Non-Flying Dutchman van voor het jaar 2000 zijn allemaal niet opgenomen in de som. Bergkamp speelde na 2000 alsnog 228 wedstrijden, allen voor Arsenal. Van al deze wedstrijden sloot hij er 200 winnend af. Zelf was Bergkamp als (schaduw)spits er vaak hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat die wedstrijden winnend werden afgesloten. Hij werd geroemd om zijn subtiele balbeheersing en techniek. 

Linksbuiten: Kingsley Coman (11,4%)

Coman was trots toen hij zich – als geboren Parijzenaar – bij de hoofdmacht van PSG mocht voegen. Tot het spelen van wedstrijden kwam het echter sporadisch. Hij zocht zijn geluk in Italië bij Juventus, maar ook hier kon hij geen vaste waarde worden. Hij werd uitgeleend aan de derde topclub in zijn toen nog prille loopbaan, Bayern München. Deze lening werd na twee jaar omgezet in een contract tot 2020. Nog altijd is de razendsnelle vleugelspeler pas 24 jaar en met hem in de ploeg sta je garant voor succes. In zijn totaal van 184 wedstrijden verloor hij maar 21 wedstrijden. Een prachtig gemiddelde om De 11 af te sluiten. 

De 11 statistische winnaars - Kingsley Coman

Nu Ronald Koeman naar FC Barcelona vertrekt hebben we een nieuwe bondscoach nodig. Al vele namen hebben de revue gepasseerd, maar wij hebben zes outsiders voor die functie op een rijtje gezet.

Volg nu onze Facebook en Instagram en blijf 24/7 op de hoogte van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle.