SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De 11: Parels zonder interland

Je kent ze wel, topvoetballers die op de bank belanden omdat zij in een heftige concurrentiestrijd verwikkeld zijn. Met frisse tegenzin zitten zij op de bank, maar zullen altijd wel wat minuutjes meepikken als invaller. Dat geldt natuurlijk ook voor de nationale ploeg. Wanneer je onderdeel bent van een goede lichting is het nog maar de vraag of je jezelf in de ploeg kunt spelen. Wij hebben “De 11” spelers op een rijtje gezet die nog geen één interland op hun naam hebben staan. Sommige van deze spelers zijn nog jong en zullen hun minuten nog maken, maar een aantal – waaronder grote spelers! – heeft gewoon vette pech.

Doelman: Alexander Nübel

We trappen “De 11” af met Alexander Nübel. Het grote talent van Schalke 04 zal volgend jaar de concurrentiestrijd met Manuel Neuer aan gaan om het plekje onder de lat bij Bayern München. Met Nübel, die zichzelf in een stormachtig tempo ontwikkeld, is het oppassen geblazen voor Neuer. Ook bij de nationale ploeg van Duitsland klopt Nübel aan de deur, echter heeft hij daar ook nog FC Barcelona-doelman Marc-André Ter Stegen voor zich.

Rechtsback: Aaron Wan-Bissaka

De Engelse verdediger met Congolese roots kan nog kiezen: of hij gaat voor The Three Lions spelen of hij sluit zich aan bij Les Léopards. In 2015 speelde Aaron al een jeugdinterland voor de Democratische Republiek van Congo. Later, in 2018, debuteerde hij in het shirt van Engeland -20. Wan-Bissaka is een vaste waarde geworden in de basiself van Manchester United en zal bij Engeland moeten concurreren met Trent Alexander-Arnold.

https://www.instagram.com/p/B32aJanH5wo/

Centrale verdediger: Dayot Upamecano

Upamecano heeft in zijn jeugd bij meerdere Franse amateurclubs rondgezworven alvorens hij in 2013 bij Valenciennes neerstreek. Op zijn 16e vertrok hij naar Red Bull Salzburg en hier werd zijn talent langzaam zichtbaar. In januari 2017 vertrok Upamecano naar RB Leipzig, hier ontpopte hij zich tot een rots in de verdediging. Vooralsnog is hij nog niet in beeld voor een interlandcarrière voor Frankrijk. Mocht hij niet tot wedstrijd voor Les Bleus komen, mag hij nog altijd uitkomen voor Guinee-Bissau.

Centrale verdediger: Aymeric Laporte

Aymeric Laporte is ‘al’ 26 jaar maar heeft nog geen interland gespeeld. Na Bixente Lizerazu was Laporte pas de tweede Franse speler bij Athletic Club de Bilbao. Hij was jarenlang de enige Fransman, tussen alle Spanjaarden. Echter kwam Laporte uit het Baskische gedeelte van Frankrijk en dus werd dat allemaal gedoogd. In 2018 tekende Laporte bij Manchester City en kwam hier tot nu toe tot 51 wedstrijden. In de Franse jeugdelftallen wist Laporte veelvuldig zijn opwachting te maken, echter is daar in het vlaggenschip van de Fransen nog niet van gekomen. Hij werd in 2016 al wel opgeroepen, maar kwam niet aan spelen toe.

Linksback: Theo Hernández

Binnen de familie Hernández zal er een hoop competitie zijn. Niet alleen de 22-jarige Theo heeft het geschopt tot profvoetballer, ook zijn 24-jarige broer Lucas is een gerenommeerd profvoetballer. Laatstgenoemde komt niet voor in “De 11”, want waar Lucas inmiddels al 17 caps achter zijn naam heeft staan, wacht Theo nog altijd op zijn debuut. Na twee jaar Real Madrid vertrok Theo naar AC Milan met het oog op meer speeltijd. Doordat hij hier mee speelt en het goed doet, wordt het voor bondscoach Didier Deschamps steeds moeilijker om Theo niet te selecteren.

Centrale middenvelder: Mattéo Guendouzi

Vorig jaar speelde de destijds 19-jarige Mattéo zich in de basis van The Gunners. Voor 8 miljoen euro werd de Franse middenvelder overgenomen van FC Lorient en dit bleek een gouden greep. Sindsdien heeft Guendouzi zijn plek op het middenveld veroverd en bleef hij een vaste waarde. Waar Mattéo in alle Franse jeugdelftallen speelde komt hij voorlopig niet voor in de hoofdmacht van de Fransen. De concurrentie is moordend, maar als Mattéo zich blijft bewijzen is het een kwestie van tijd voor hij zijn debuut mag maken.

Centrale middenvelder: Houssem Aouar

Met Zidane als voorbeeld is Houssem Aouar ook op weg om Frans international met Algerijnse roots te worden. De nummer 8 van Olympique Lyonnais doorliep de gehele jeugdopleiding van de club uit het Zuidoosten van Frankrijk. Hij maakte in 2017 zijn debuut voor Lyon in de UEFA Europa League wedstrijd tegen AZ. De geruchtenmolen rondom de huidig teamgenoot van Memphis Depay draait op volle toeren en hij staat in de belangstelling van Juventus en Liverpool. Tot op heden heeft hij nog geen minuten gemaakt voor Les Bleus.

https://www.instagram.com/p/By3k8TmoHlo/

Aanvallende middenvelder: Jack Grealish

Grealish staat bekend als bad boy en wil nog wel eens laat thuiskomen na een avondje stappen. In 2013 maakte Grealish al zijn eerste minuten voor The Villans. Aangezien Aston Villa destijds in de Championship speelde was hij nog niet bekend bij het grote publiek. Vorig jaar promoveerde Aston Villa onder zijn aanvoerderschap naar de Premier League. Dit seizoen neemt Grealish zijn ploeg ook op sleeptouw op het hoogste niveau. Dit valt ook op bij de bondscoach van Engeland, Gareth Southgate. In 2015 had Grealish al besloten om voor Engeland te gaan spelen en niet voor het land van zijn grootouders, Ierland. Nu is het nog wachten op zijn eerste interland.

Rechtsbuiten: Malcom

Malcom Filipe Silva de Oliveira, kortweg Malcom, had alles in zich om een topspeler te worden toen hij van Bordeaux in 2018 overstapte naar FC Barcelona. Bij Blaugrana had Malcom concurrentie van G.O.A.T.  Lionel Messi en speelde dus maar mondjesmaat. De Braziliaan koos voor een makkelijke uitweg en vertrok naar het Russische Sint-Petersburg om te spelen voor Zenit. Malcom, vernoemd naar de Afro-Amerikaanse activist Malcolm X, is al wel opgeroepen voor twee oefeninterlands tegen Saoedi-Arabië en Argentinië, maar kwam hierin niet tot spelen.

https://www.instagram.com/p/B4sSfh7Hkq6/

 

Spits: Sébastien Haller

We kennen hem allemaal van zijn glorietijd bij FC Utrecht, drie jaar geleden alweer. Na zijn succesvolle optreden in de Domstad vertrok hij naar de Bundesliga. Voor Eintracht Frankfurt was hij uitermate productief en hoefde hij in de goals-/assists-ranglijst alleen Robert Lewandowski voor zich dulden. Dit leverde hem een transfer naar The Hammers op en bij deze overgang was maar liefst 40 miljoen euro gemoeid. Onze spits van “De 11” is inmiddels 25 en aan het solliciteren naar zijn eerste selectie voor het nationale elftal van Frankrijk. Hij vertegenwoordigde zijn land al in alle jeugdelftallen en hoopt ook binnenkort zijn debuut te maken in het vlaggenschip.

Linksbuiten: Adama Traoré

Adama Traoré staat ook wel bekend als The Beast. In 2018 kwam hij bij Wolverhampton Wanderes terecht nadat hij bij FC Barcelona in de jeugd had gevoetbald. Hij kwam vervolgens via Aston Villa en Middlesbrough bij The Wolves en hier ontpopte hij zich als razendsnelle kledingkast. De laatste jaren is hij getransformeerd van iele vleugelspeler met een goede actie naar een levensgevaarlijke rechtsbuiten. Adama Traoré kan een belangrijk onderdeel zijn van de verjonging die het Spaanse elftal aan het doormaken is.

Wat ons betreft verdienen al deze spelers op korte termijn een interland en wij zien hen graag terug in hun nationale kleuren op de EK in 2021.

Meer “De 11”? Check dan De 11: Odes aan voetballers.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Check dan onze Facebook en Instagram.