SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De 11 onhandige voetballers

Soms lees je nieuwsberichten van voetballers die een blessure zijn opgelopen na de gekste capriolen. Soms kunnen ze er helemaal niets aan doen, maar je denkt ook wel eens: Hoe dan?! Door de jaren heen zijn er veel voetballers geweest die op een bizarre manier een blessure hebben opgelopen. Daarom in deze editie van “De 11”: onhandige voetballers.

Doelman: Santiago Cañizares

We trappen “De 11” af met El Dragón die in zijn 10 jaar bij Valencia furore maakte als doelman. In 2002 draaide hij zo’n succesvol seizoen dat hij als basisklant zou afreizen naar het WK 2002. Helaas voor Santiago moest hij zich vlak voor aanvang van het toernooi afmelden. Waarom? Door een gescheurde pees in zijn teen. Heel vervelend, maar de manier waarop is ronduit knullig. Cañizares liet namelijk een flesje aftershave op zijn voet vallen en daardoor liep hij de teenblessure op. Hij had er zoveel last van dat hij niet kon keepen. Iker Casillas nam zijn plek over op dat WK en bleef jaren lang de Spaanse nummer één. Arme Santiago…

Rechtsback: Trent Sainsbury

Au, au, au… kriebels over je hele lichaam als je dit verhaal leest. De geboren Australiër vertrok in 2014 naar de andere kant van de wereld om te spelen voor PEC Zwolle. Op 6 februari op bezoek bij FC Utrecht was het dan zover, zijn debuut. Na 72 minuten moest Trent echter vervangen worden door een knieblessure. Sainsbury kwam tijdens de wedstrijd ten val en landde op een sproeikop die in het veld waren gemonteerd. Gevolg, een gebroken knieschijf.

De 11 - Trent Sainsbury loopt zware knieblessure op door sproeier

Centrale verdediger: Adil Rami

De afgelopen jaren kwam Adil meer in het nieuws door zijn relatie met Baywatch-chick Pamela Anderson dan om zijn voetbalkwaliteiten. Na een sterke periode bij OSC Lille wist Valencia Adil Rami te strikken. Gedurende zijn periode bij Valencia bleef hij betrokken bij liefdadigheidsinstellingen in Lille. Toen Rami niet kon spelen vanwege zijn blessure gaf het bestuur van Valencia hem toestemming om naar Lille te reizen voor het goede doel. Tijdens de benefietavond klom Adil Rami op het podium en danste de Gangnam Style mee. Dit dansje kwam nog iets te vroeg in zijn revalidatieproces en zijn blessure verergerde. Rami keerde terug naar Valencia en moest weer een aantal weken toekijken.

Centrale verdediger: Kevin Hofland

Kevin Keegan Hofland heeft niet een bizarre blessure, maar wel twee en daarom verdient Kevin een prominente plaats in “De 11”! Hofland moest zijn carrière op 32-jarige leeftijd beëindigen vanwege een enkelblessure à la Van Basten. Voetballers mogen vaak vanwege hun carrière niet op skivakantie of extreme sporten doen in hun vrije tijd. Kevin Hofland hield zich daar keurig aan, maar deed wel een ommetje met de hond. Waar zijn trouwe viervoeter de linkerkant verkoos en Hofland naar rechts wilde ging het mis. Hofland verdraaide zijn enkel en blesseerde zichzelf. Hierdoor moest hij een wedstrijd missen. Dat Hofland geblesseerd kan raken bij alledaagse activiteiten blijkt dus wel uit het vorige verhaal, maar het gebeurde later nog een keer. Na het eten wilde Kevin opstaan vanuit zijn stoel. Tijdens deze handeling verrekte hij een spiertje in zijn bovenbeen en moest hierdoor weer een wedstrijd verstek laten gaan.

Linksback: Purrel Fränkel

Wij zaten te twijfelen tussen Erik Pieters die een raam insloeg in het Philips Stadion na zijn rode kaart of Purrel Fränkel. Bij Erik Pieters was er adrenaline en frustratie in het spel en dus kozen we voor de oliedomme actie van Purrel. Zowel bij Telstar, Vitesse als De Graafschap was Purrel eigenlijk altijd een vaste basisklant. De markante linksback had drie jaar lang het record van snelste eigen doelpunt op zijn naam staan (19 seconden). De Amsterdammer maakte wat mee en moest zelfs in hechtenis nadat hij auto had gereden terwijl zijn rijbevoegdheid ontzegd was. Wat betreft de bizarre blessure heeft Fränkel in zijn tijd bij De Graafschap zich niet van zijn beste kant laten zien. De Graafschap streed tegen degradatie en één dag voor de belangrijke wedstrijd tegen de andere degradatiekandidaat was Purrel met een wasmachine aan het sjouwen. Hij liet de wasmachine vallen en deze belandde bovenop zijn teen. Hierdoor miste hij de kraker en De Graafschap verloor met 1-4 van VVV. Trainer Andries Ulderink was woedend op de linksback.

Verdedigende middenvelder: Javier Mascherano

De halve finale van het WK 2014, Argentinië-Nederland. Met een 0-0 op het scorebord kwam Arjen Robben in de 90ste minuut in scoringspositie. Met een uiterste krachtinspanning wist Javier “El Jefecito” Mascherano de Nederlander van scoren af te houden. Wat volgde waren verlenging en strafschoppen. Zoals we weten wisten de Argentijnen de strafschoppen beter te nemen en gingen zij naar de finale. Na de wedstrijd werd duidelijk dat Mascherano bij die sliding in de 90ste minuut zijn anus had gescheurd. Pijnlijk!

De 11 - Mascherna houdt een gescheurde anus over aan deze tackle

Rechtermiddenvelder: Charles Akonnor

Samen met landgenoot en vriend Samuel Kuffour kwam Akonnor in 1992 naar Duitsland toe. Na 6 jaar bij Fortuna Köln vertrok hij naar VFL Wolfsburg. De veelzijdige, creatieve middenvelder kwam net als Kevin Hofland om meerdere redenen in het nieuws. De Ghanees was in zijn tijd bij Wolfsburg aan zijn auto aan het sleutelen toen hij zijn nieuwe autoradio wilde uittesten. Blijkbaar was het bereik niet optimaal en besloot Charles om de antenne te checken. Deze bleek uitschuifbaar en schoof zo zijn neus in. Pijnlijk en stom. Hierdoor moest hij wel een paar wedstrijd toekijken. Later kwam Akonnor weer op merkwaardige wijze in het nieuws. Ondanks dat hij bijna geen haar had besloot hij toch de kapper te bezoeken. Hij viel in de kapsalon door een glazen tafel en liep flinke verwondingen op van de glasscherven. Hierdoor was hij opnieuw wekenlang uit de roulatie. Een waardig lid van “De 11” dus.

Linkermiddenvelder: Paolo Diogo

Diogo is een in Zwitserland geboren Portugees en heeft ook zijn gehele voetballoopbaan doorgebracht in Zwitersland. In 2004 speelde Diogo voor Servette FC in de eredivisie van Zwitserland. In de 87ste minuut scoorde Paolo voor de club waar ook Ruud Krol heeft gevoetbald. Hij was door het dolle heen en sprong in de hekken om zijn doelpunt te vieren. De hekken waren destijds nog wat robuuster en minder modern dan tegenwoordig en daar weet Diogo alles van. Hij kwam namelijk met zijn ringvinger vast te zitten aan het hekwerk, doordat zijn trouwring achter het hek bleef hangen. Een groot deel van zijn vinger scheurde af. De scheidsrechter van dienst bestrafte zijn buitensporige juich met een gele kaart en ondertussen zochten de stewards naar de vinger. De vinger kon nooit meer worden vastgehecht. We hebben het meest onsmakelijke gedeelte van de foto even weggehaald..

De 11 - Paolo Diogo bleef met zijn trouwring in de hekken hangen en verloor zijn ringvinger

Rechtsbuiten: Marco Asensio

Gedurende zijn carrière heeft Marco veel blessureleed gekend, maar de blessure voorafgaand aan de Champions League wedstrijd tegen APOEL Nicosia had hij toch echt aan zichzelf te danken. Marco Asensio haalde tijdens het scheren van zijn benen een puistje open. Deze plek raakte geïnfecteerd en daardoor liep hij een ontsteking op. Bij het aantrekken van zijn kousen had hij vreselijk veel pijn, omdat daardoor de ontsteking geen lucht had. Lekker verhaal hè? Gelukkig is het allemaal goed gekomen en speelt de Nederlandse Spanjaard zijn wedstrijden nog altijd voor Real Madrid.

Spits: Robbie Keane

Na een zware wedstrijd is er niets lekkerder dan goed te herstellen op de bank met een lekker potje topvoetbal op tv. Zo dacht Robbie Keane er ook over en in 2008 lag hij languit op de bank te relaxen. Er was niets op tv en Robbie besloot te gaan zappen. Bij het reiken naar de afstandsbediening overstrekte de Ier zijn knie. Een serieuze knieblessure zorgde ervoor dat Keane languit op de bank moest herstellen. Om te gieren toch?

Linksbuiten: Eldridge Rojer

Wellicht ken je het verhaal van Eldridge al, maar het is te mooi om over te slaan en daarom sluiten we er “De 11” mee af. In 2008 speelde Eldridge zijn wedstrijd bij Excelsior en in twee seizoen kwam hij slechts tot 9 wedstrijden en 0 doelpunten. Dit kwam mede door een langdurige knieblessure. Na zes à zeven maanden revalideren begon hij weer met de groep mee te trainen en een rentree leek nabij. Eldridge besloot in diezelfde periode zijn relatie met zijn vriendin te vieren met een vrijpartij in de douche. De vloer bleek spekglad en hij gleed tijdens de daad weg. Rojer viel op de grond en verdraaide zijn knie, met een gescheurde knieband als gevolg. Achteraf kan hij er zelf ook om lachen, echter heeft hij in totaal 18 maanden aan de kant gestaan. Wat een verhaal!

 

Nog meer “De 11”? Check hier De 11 voetballers met de meest bizarre tatoeages!

Volg nu onze Facebook en Instagram en blijf 24/7 op de hoogte van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle.