SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Deze Oranje-international presteert het best tijdens de ramadan!

Een van de velen die zich voorbereiden op de heilige maand ramadan is Arnaut Danjuma. VERSUS zat samen met de Oranje-international om te praten over zijn relatie met twee van de belangrijkste dingen in zijn leven: voetbal en geloof. Geloof, familie en vrienden zijn de fundamenten die Arnaut Danjuma hebben geholpen om te floreren als professionele voetballer op het hoogste niveau van het spel. Hij heeft gespeeld in vier Europese landen en heeft daarbij meerdere talen moeten leren en nieuwe culturen en gebruiken moeten omarmen, terwijl hij ervoor zorgde dat hij zijn beste voetbal speelde. Maar de enige constante factor die Danjuma gecentreerd heeft gehouden – ongeacht de geografie – is zijn geloof en toewijding aan de islam.

Arnaut Danjuma in VERSUS over de gouden combinatie tussen voetbal en geloof

Vertaald door: Arjan van Drunen

Creative Director: Henry ‘Jay’ Kamara

Interview: Mina Ibrahim

Klaar voor de ramadan

Als moslim gelooft Danjuma dat er niets kan gebeuren zonder de genade en toestemming van Allah. Van het geven van een assist in zijn debuutwedstrijd bij Club Brugge tot een explosief Champions League-campagne met Villarreal vorig seizoen, gelooft Danjuma dat zijn succes op het veld een direct resultaat is van zijn relatie met de islam. Door zijn wijsvinger in de lucht te steken na een doelpunt om Tawhid – de eenheid van Allah – te vertegenwoordigen, laat Danjuma routinematig aan de wereld zien dat hij een man van geloof is in zijn meest trotse momenten. Een moslim eerst, en voetballer tweede.

Naarmate de heilige maand ramadan nadert, een tijd die gewijd is aan de focus op islamitische aanbidding en spirituele groei, zal Danjuma Sawm beoefenen: het vasten. Op de dag dat VERSUS met hem sprak over zijn geloof en voetbal, kwam hij de studio binnen met zijn persoonlijke Koran in de ene hand en zijn thobe in de andere.

VERSUS zat met de in Nigeria geboren Nederlandse international neer om te praten over zijn opgroeien in een islamitisch huishouden en waarom hij pas als volwassene praktiserend moslim werd, de uitdagingen die gepaard gaan met vasten tijdens het hoogtepunt van het voetbalseizoen en de onschatbare lessen die zijn geloof hem in de loop der jaren heeft gegeven. Lees het hele interview hier!