SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Daan Bovenberg: “Wij staan op het duurste stukje grond van Rotterdam”

Huidig algemeen directeur én oud-voetballer van Excelsior, Daan Bovenberg, is slechts 33 jaar oud, maar wil vooruit met zijn club. De ambitie is om niet meer ‘het kleine broertje van..’ te zijn, maar bouwen naar een fantastisch toekomst. Dit doet hij op zijn geheel eigen manier en hiervoor dien je te beginnen bij… juist, de fundering.

Daan Bovenberg: “Wij bezitten het duurste stukje grond van Rotterdam”

In een stad met drie betaald voetbalclubs zit je natuurlijk in elkaars vaarwater als het gaat om het scouten van jeugdspelers, maar ook qua sponsors en supporters werving. Met 15-voudig landskampioen Feyenoord en de oudste club (oprichtingsjaar 1888) van Nederland, Sparta Rotterdam, als grote concurrenten is het niet gek dat Excelsior als het kleine broertje werd gezien. Die tijd is echter voorbij en de Kralingers zijn onder het bewind van oud-speler Daan Bovenberg op weg naar succes.

“Wij moeten met één euro doen wat andere clubs met twee à drie euro doen.”

Karakteristieken

“Het begint met het uitstralen van eenheid, het hebben van heldere uitgangspunten binnen de gehele club en op basis daarvan zichtbaarheid creëren in de stad en bij onze doelgroepen. Vervolgens moeten we heel consistent zijn in de keuzes die we maken en de boodschap die we uitdragen. We merken dat dit aanslaat en dat de supporters, zakelijke klanten en ook het personeel dit waarderen”, zegt de algemeen directeur. “Met ons beperkte budget zullen we ten alle tijden van niets, iets moeten maken. Wij moeten met één euro doen wat andere clubs met twee à drie euro doen. Dat zit in onze cultuur en dat maakt ons krachtig en uniek.”

“Op een gegeven moment loop je echter tegen de grenzen van je mogelijkheden aan en dan moeten deze grenzen opgeschoven worden. We moeten linksom of rechtsom zorgen dat we niet geheel afhankelijk zijn van alleen sportieve prestaties. We zitten nu eenmaal tussen de Eredivisie en KeukenKampioen Divisie in en daar kunnen we niet volledig afhankelijk van zijn. Dus moeten we slim zijn op het gebied van waarde creatie in de selectie, maar ook de lange termijn plannen die los staan van het voetbal. We liggen op de aanrijdroute naar de campus van de Erasmus Universiteit en onze grond is een van de duurste stukjes grond in Rotterdam. Daar zit enorm veel waardepotentieel voor de club”, geeft Daan Bovenberg aan.

Daan Bovenberg als algemeen directeur bij Excelsior
Daan Bovenberg op Woudestein
Daan in het oude Excelsior AKAI-shirt

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.

Hardcopy verhalen lezen? Onlangs zaten wij met Robin van Persie en hadden we het onder andere over zijn padeltalent. Lees alles hierover in ons nieuwste magazine te verkrijgen in onze webshop. Koop nu ISSUE #73!