SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

COPA eert Jari Litmanen met een eigen shirt

Jari Litmanen

Vanmiddag speelt Finland zijn tweede groepswedstrijd op het EK 2021 tegen Rusland. De Finnen beschikken over voldoende kwaliteit, maar de fans zullen vaak terugdenken aan één man in het bijzonder. Als er iemand in de jaren ’90 furore maakte, dan was het Jari Litmanen namelijk wel. Voor COPA, waarvan de flagshipstore in Amterdam gevestigd is, was het zodoende niet meer dan logisch om de Fin te eren met een eigen shirt.

 

Er werden in de jaren ’90 een heleboel Jari’s geboren in Amsterdam en omstreken. Niet zo gek: want aan de hand van de Finse sterspeler won Ajax alles. Een heuse triomftocht door Europa en daarna de hele wereld voltrok zich midden nineties. Er zijn maar weinig Ajacieden die zó veel indruk hebben gemaakt als dé ‘nummer 10’: Jari Litmanen. Ter gelegenheid van het aanstaande EK 2021 – en zijn 50e verjaardag die hij eerder dit jaar vierde – ontwierp COPA dit speciale voetbalshirt. Dit allemaal om de enorme impact die Jari Litmanen op de voetbalwereld heeft gehad, te eren.

Kuningas Litmanen

Jari Litmanen’s erfenis als Finlands grootste voetballer aller tijden is nog altijd even sterk als tien jaar geleden. Wat toen pas speelde hij zijn laatste wedstrijden op club- en internationaal niveau. Hij is zonder meer de meest geweldige speler die Finland ooit gekend heeft. Litmanen is recordinternational (137 caps) en alltime topscorer van Finland (32 goals). Hij onderscheidde zich tevens door de eerste voetballer ooit te zijn die zijn land in vier verschillende decennia vertegenwoordigd heeft. Kortom: een levende legende. Helaas speelde hij nooit op een eindtoernooi. Maar Finland heeft zich wel voor het naderende EK geplaatst. Wellicht kunnen de Finnen dit speciale shirt wel dragen op het toernooi! Het LITMANEN x COPA Football Shirt is nu exclusief verkrijgbaar in de officiële Jari x Careca webshop, klik hier.

Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.