SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Voetbaltenues uncovered: zijn jullie er klaar voor?

Het einde van het voetbalseizoen nadert. Dit betekent ook dat het weer de tijd van het jaar is waarop de nieuwe voetbaltenues voor aankomend seizoen bekend worden gemaakt. Hét moment waarop supporters naar de fanshops rennen of waar bakken kritiek op het internet te vinden is over het nieuwe thuis- of uitshirt. Wat doet het met de verkoop van shirts en hoe leven fans toe naar dit moment?

Het is weer de tijd van nieuwe voetbaltenue's

Geschreven door: Milan Verleg

Gerucht na gerucht

Al halverwege het jaar gaan er altijd geruchten rond op social media. Krijgt de club een speciaal derde tenue of zijn de kleuren van het voetbaltenue ineens totaal anders? Als fan lees je de geruchten maar al te graag. Je bent benieuwd naar het shirt van jouw “cluppie”, maar ook vooral benieuwd in welk shirt jij volgend jaar de wedstrijden vanaf de tribune gaat bekijken.

Vaak één of twee speelrondes voor het einde van de competitie is het dan zover. Clubs lanceren hun nieuwe voetbaltenues en vaak spelen ze hier de laatste competitie wedstrijden alvast in. Zo zijn er ook nu al clubs die hun fans blij hebben gemaakt, maar moeten sommigen liefhebbers nog even wachten. Zien we het nieuwe Ajax shirt bijvoorbeeld aankomende week al?

Rennend naar de fanshop

Zodra de voetbaltenues bekend zijn rennen de fans naar de fanshop. Ze willen het shirt als allereerste hebben, laten het bedrukken met hun favoriete speler en doen het daarna het liefst nooit meer uit. Soms zorgt dit zelfs voor enorme wachtrijen. Dit zagen we twee jaar geleden toen Ajax een limited edition derde tenue lanceerde. Het was een eerbetoon aan Bob Marley en iedereen ging naar de Johan Cruijff Arena om het shirt te bemachtigen. Al moesten sommigen hier meer dan één uur op wachten. Check het filmpje hieronder maar!

Mystery voetbalshirts!

Er zijn ook veel mensen die voetbalshirts verzamelen. Ze zijn op zoek naar de mooiste, meest unieke shirts en hebben hier veel geld voor over. Toch is er een groot aanbod aan voetbalshirts en een keuze maken is daardoor extra lastig. Eén oplossing die wij op het internet hebben gevonden is een mystery voetbalshirt. Hierbij krijg je een random shirt van een club uit de wereld en daardoor ontvang je iets wat je waarschijnlijk nog nooit in je leven had gezien.

Iets anders wat echte verzamelaars leuk vinden zijn retro shirts. Clubs lanceren ze steeds vaker en blikken op deze manier terug op bijzondere momenten uit het verleden. Adidas deed dat dit jaar ook met een gehele campagne. Zo lanceerden ze retro shirts van Manchester United, Real Madrid en nog veel meer clubs. Benieuwd naar het resultaat? Wij hebben ze op een rij gezet!