SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Check deze vette voetbalshirts!

De laatste jaren is het designen van alternatieve voetbalshirts een enorme hype. Veel grafische ontwerpers creëren prototypes voor Europese topclubs. Helaas zijn voetbalclubs vaak verbonden aan het ontwerp van hun kledingmerk en kunnen deze prototypes niet daadwerkelijk worden doorgevoerd.

Volg op Instagram bijvoorbeeld de accounts @Xztals, @Clubmarinho, @footballkitstudio en @visilfer.99 en scroll door hun feed. Je zult de vetste customized voetbalshirts tegenkomen en laten we hopen dat een van deze shirts ooit gebruikt gaan worden door de topclubs. De Instagrampagina’s volop te vinden en zij ontvangen veel lof. In dit artikel vind je een aantal van deze vette ontwerpen terug.

Concepten

De Instagrampagina’s maken alleen concepten van voetbalshirts. Deze verkopen zij niet aan voetbalclubs en ze worden ook niet geproduceerd. Het is puur het werk van grafisch ontwerpers om de vetste varianten te maken. Een aantal van deze ontwerpers kiest er voor om de clubkleuren aan te houden en op basis daarvan een variant te maken. Anderen gooien alles om en gaan voor iets unieks. Daarnaast worden aan deze ontwerpen ook exclusieve shirtsponsors toegevoegd. Zo prijkt er op het shirt van AC Milan het Italiaanse modemerk Gucci en staat Prada op het shirt van AS Roma. Ook Nederlandse clubs zijn onder handen genomen en zo is BALR opeens shirtsponsor van Feyenoord.

 

Trend

De trend van het maken van concept kits is een aantal jaar geleden ontstaan met kleine aanpassingen aan de shirts. Langzaam is dit uitgebreid en vinden we nu de vetste, gloednieuwe voetbalshirts terug. Zo is het shirt van Manchester City vormgegeven met een wereldkaart en hebben zij in het uit-shirt van Atlético Madrid het volledige logo verwerkt.

Do-it-yourself

Heb je zelf veel inspiratie en nog wat tijd over? Nu kun je het ook zelf gaan proberen! Visilfer.99 heeft op hun Youtube-kanaal een tutorial online gezet, deze vind je hier. Je moet er wel een programma voor downloaden, maar als je er een beetje handig in wordt prijkt misschien wel jouw ontwerp over een paar jaar op het shirt van een Europese topclub.

 

Check hier de concept kits van Xztals, Club Marinho, Visilfer.99 en  Footballkitstudio.

Lees hier ook het artikel over de vette shirts van het nationale elftal van Kameroen.