SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Check de nieuwste Nike Phantom GT nu!

Nike heeft de nieuwe Phantom GT voetbalschoenen gelanceerd. Het Nike Sport Research Lab (NSRL) heeft grondig onderzoek gedaan naar de perfecte schoen. Deze zijn niet alleen perfect voor je voet, maar helpen je ook met jouw balgevoel.

Een goede voetbalschoen is zo gevonden, maar de perfecte schoen vergt toch enige analyse. Tot in de kleinste details heeft Nike bestudeerd hoe de bal op de schoen terecht komt. Drukkaarten, datapunten en andere moderne technieken zijn gebruikt om de perfecte textuur voor de voetbalschoen te creëren. Uiteindelijk presenteren zij nu de Nike Phantom GT, volgens Nike dus de ultieme voetbalschoen.

De nieuwste Nike Phantom GT is nu verkrijgbaar!

Proberen, proberen, proberen

Het belangrijkste uitgangspunt voor de Phantom GT (Generative Texture) is creativiteit van een speler te ontketenen door een geweldig balgevoel te ontwikkelen. Er is twee jaar lang aan de schoen gewerkt en in deze periode zijn er honderden verschillende prototypes ontworpen. Allen uniek en zoekend naar de ultieme schoen met de juiste patronen, verschillende hoogtes en de perfecte hoek in de textuur. Niet te veel grip geven aan de schoen, maar ook weer niet te weinig. In elk onderdeel moest de balans gevonden zien te worden en dat vergt tijd, veel tijd. 

Nieuwe technieken

Een nieuwe schoen is altijd weer anders dan dat je gewend was. Dus je bent op zoek naar comfort en je wil dat het in één keer goed voelt. Nike probeert hiervoor te zorgen met het Nike Flyknit-bovenwerk. Ook hierin is zijn zij op zoek gegaan naar een perfecte balans tussen gevoel en grip. 

Ook de zool van de Nike Phantom GT is volledig nieuw. Deze nieuwe schoenzool is onderdeel van een nieuw Nike Hyperquick-systeem. Het zorgt voor stevigheid rond de hielen, maar door een speciaal ontworpen punt zijn snelle richtingsveranderingen ook niet vreemd. De noppen zijn ingedeeld met behulp van het FEA-tractiepatroon (Finite Element Analysis). Ideaal voor mediale, maar ook voor laterale bewegingen.

FlyEase

Nog een primeur voor Nike Football, want de Nike Phantom GT is namelijk beschikbaar in een FlyEase-optie. De FlyEase is voorzien van een wrap-around band in plaats van veters en heeft een neerklapbare hiel waardoor je hem gemakkelijker aan kunt trekken. 

De Nike Phantom GT is verkrijgbaar op www.nike.com. De FlyEase variant is pas verkrijgbaar in september.

In de nieuwe “De 11” brengen we de 11 spelers in beeld die onlangs gestopt zijn met voetballen en niet het afscheid hebben verdiend waar ze wellicht op gehoopt hadden.