SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De 5 jongste Champions League doelpuntenmakers ooit…

Ansu Fati werd onlangs de jongste speler die ooit in een Champions League wedstrijd scoorde, nadat hij voor FC Barcelona scoorde tegen Inter Milan. Hij was toen pas 17 jaar en 40 dagen oud.

De tiener brak een record dat vijf jaar vóór zijn geboorte al was gevestigd, waardoor we bij onszelf gingen denken, wie zijn de top vijf jongste spelers die ooit in de Champions League scoorden? Nou, hier zijn ze, en de lijst bevat zeker enkele bekende namen

1. Ansu Fati

Fati is echt het wonderkind van dit moment. Niet alleen werd hij eerder dit seizoen, toen hij nog maar 16 jaar oud was, de jongste speler die ooit scoorde in La Liga, maar zijn doelpunt tegen Inter maakt hem ook de jongste doelpuntenmaker ooit in de Champions League. Er worden grote dingen verwacht van de alumnus van de Barca academie.

https://twitter.com/whizkrane/status/1204535708616134662?s=20

2. Peter Ofori-Quaye

Een minder bekende speler op deze lijst is Ofori-Quaye, de Ghanese aanvaller, die het record in handen had voor Fati, was 17 jaar en 195 dagen oud toen hij voor Olympiakos scoorde in de wedstrijd tegen Rosenborg. Deze wedstrijd kan voor de rest wel vergeten worden, want het team van Ofori-Quaye verloor met 5-1.

3. Mateo Kovačić

De Kroatische spelmaker van Chelsea was pas 17 jaar en 216 dagen oud toen hij zijn eerste Champions League doelpunt maakte. Waar hij later naar Real Madrid ging en de cup met de grote oren won, maakte hij zijn eerste doelpunt in de competitie in het shirt van Dinamo Zagrab, in een wedstrijd die helaas wel werd verloren door de Kroatische kampioen.

4. Cesc Fàbregas

Arsenal icoon Cesc Fàbregas zat al vanaf jonge leeftijd af en aan bij het eerste elftal van de Gunners, nadat hij de jeugdacademie van Barcelona verliet om zich bij het team van Arsene Wenger te voegen. In 2004, werd hij de jongste speler die ooit voor Arsenal scoorde in de Champions League in de wedstrijd tegen Rosenborg, waar Arsenal met 5-1 won in het oude Highbury Stadion.

5. Bojan Krkić

De derde speler op deze lijst die is opgeleid op Barca’s beroemde La Masia is Bojan, die ooit werd aangeprezen als de nieuwe Messi. De Kroatische Spanjaard leek the next big thing, toen hij het enige doelpunt voor FC Barcelona maakte in een lastige uitwedstrijd tegen Schalke in de knock-out fase. Hij is tot op heden nog altijd de jongste speler die ooit scoorde in de knock-out fase van de Champions League.

Bekijk ook even de vette outfits die PSG laatst op hun Champions League trip droeg hier.