SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Legendarische carnavalsdeal tussen Cruijff en Romário!

Mensen in het zuiden van Nederland wachten er al één jaar op, maar aankomend weekend is het dan eindelijk zover: carnaval! Iedereen gaat verkleed in de gekste outfits, hebben de leukste tijd en de voetbalwereld doet vrolijk mee. Wist je dat er zelfs voetballers zijn met echte carnavals hits, voetbalclubs speciale carnaval tenues laten maken en spelers zelf de stad induiken om feest te vieren. Wij zetten de leukste weetjes voor jou op een rijtje.

Legendarische carnavalsdeal tussen Cruijff en Romário!

Samba in Brazilië

Laten we beginnen aan de andere kant van de wereld. Want als je aan carnaval denkt moet je toch meteen denken aan de Brazilianen? Ze maken er elk jaar een echt feest van! De voetballers doen graag mee, maar hebben één probleem: het valt midden in het seizoen. Daar hebben sommige een oplossing voor. Zo is Neymar elk jaar feestend te spotten in Brazilië. Hoe hij dit doet? Laat hij nu net elk jaar precies in die periode geschorst zijn of met een “blessure” kampen. Daar zal die vast van balen!

Een ander Braziliaans carnaval verhaal wat wij je niet mogen onthouden is van niemand minder dan Romário. We duiken terug in de tijd naar 1994 toen O Baixinho speelde bij FC Barcelona onder trainer Johan Cruijff. De spelers kregen een paar dagen vrij, maar gezien Brazilië niet om de hoek ligt was het niet mogelijk voor de aanvaller om op en neer te vliegen naar zijn thuisland waar zij op dat moment carnaval zouden vieren. Hij wilde dit wel erg graag en maakte daarom een legendarische deal met Johan Cruijff. Als de kleine Romário er in de volgende wedstrijd twee wist te scoren, kreeg hij drie dagen extra vrij. Geloof het of niet, maar het duurde maar een kwartier voordat de Braziliaan twee keer het net had gevonden. Hij maakte voor het rustsignaal nog zijn derde, rende naar het kleedlokaal en pakte zijn spullen. Hij had zijn vlucht namelijk al geboekt en moest zo snel mogelijk vertrekken!

Speciale tenues

We gaan weer terug naar Nederland, want dit jaar hebben de Nederlandse clubs ook weer uitgepakt. MVV Maastricht, FC Den Bosch en RKC Waalwijk hebben speciale carnavalstenues uitgebracht. RKC Waalwijk al voor het vierde jaar op rij, terwijl het voor FC Den Bosch en MVV Maastricht de eerste ooit is! De tenues verschillen wel van elkaar, maar alle drie de clubs hebben de carnavalskleuren op hun shirt gematcht met de carnavalskleuren van hun stad. Shirts die je zeker moet checken!

Het speciale carnavalsshirt van RKC Waalwijk

Carnavalhits

Iets waar carnaval bekend om staat is de muziek. Elk jaar verschijnen de bijzonderste carnaval hits en voetballers doen hier ook aan mee. Wij lichten een bijzondere voor jou uit, met niemand minder dan Johan Cruijff. De grootste Nederlandse voetballer aller tijden heeft samen met Peter Koelewijn het lied “Oei, oei, oei (dat was me weer een loei)” gemaakt. Door het weinige zangtalent en gevoel voor ritme duurden het even voor het was gelukt, maar Cruijff is Cruijff niet als het hem niet zal lukken. Check hem vooral uit!

Naast Cruijff zijn er genoeg andere echte carnavalskrakers van voetballers. Zo zong Hans Kraay jr. het lied “Hep ‘ie luis” en haalde hij hier zelfs de top 40 mee! Daarnaast is er nog een oud-voetballer die de top 40 heeft gehaald: René van der Gijp. Hij zong in 1995 het liedje “Geef me hoop Jomanda”. En als we toch bezig kunnen we je een video van de huidige bondscoach van het Nederlands elftal niet ontnemen. Hij trad samen met zijn broer Erwin Koeman op als Hepie en Hepie in de Sterren Playbackshow.

Gullie!

Om in de muziek te blijven, nu een persoon die elke rasechte carnavalsfan kent: Gullie! Elke jaar lanceert de artiest de populairste carnavalsnummers met klassiekers als “Brabant Mijn Land” en “Waar is Mustafa”. Nummers die de meeste mensen boven de rivier waarschijnlijk niet kennen. Toch komt er bij de naam “Gullie” misschien al iets in je hoofd! Hij heeft zijn artiestennaam namelijk afgeleid van Ruud Gullit. Waarom hij dit heeft gedaan? Hij hoeft maar zijn huis uit te lopen en er wordt door zijn dreads al snel “Hé, Ruud Gullit!” naar hem geroepen. Hij hoefde daardoor niet lang na te denken om een naam te verzinnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gullie (@gullie_official)

Steden veranderen van naam

Met carnaval is er nog iets bijzonders en dat is dat de steden voor een paar dagen veranderen van naam. In Eindhoven zegt niemand meer dat PSV zijn wedstrijden speelt in Eindhoven. De naam van de stad wordt veranderd in Lampegat. Daarnaast komt NAC Breda voor even uit Kielegat, FC Den Bosch uit Oeteldonk, RKC Waalwijk wordt Schoenlaperslaand, Fortuna Sittard uit Marotte Riek en Willem II uit Kruikenstad. Kijk dus niet raar om als je iemand hoort zeggen dat ze naar een van deze steden gaan dit weekend!

Of we deze carnaval nog nieuwe hits of speciale dingen gaan zien is de vraag. Misschien zien we voetballers op hun eigen socials wel video’s delen dat ze carnaval aan het vieren zijn!