SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Carlo de Leeuw: Held achter de schermen

Een tijd geleden stond de gister overleden Carlo de Leeuw in ons magazine. De rubriek ‘The Underdogs’ was hem op het lijf geschreven. Een mooi moment om terug te blikken op het interview dat we met hem afnamen.

The Underdogs

Een film is niets zonder diens regisseur. De TV-programma’s die je ’s avonds kijkt, had je nooit kunnen volgen zonder het productieteam. In een restaurant van schone borden eten was niet gelukt zonder de afwassers. Niet alleen in ons dagelijks bestaan, maar ook in het voetbal zijn er zo veel ongeziene helden aanwezig. Niet alleen de spelers, maar ook zij zijn de mensen die iedere wedstrijd tot een succes weten te maken. Van wasdame tot fysiotherapeut, van keukenjuf tot perschef en van veldmeester tot materiaalman. Volgens ons werd het tijd dat de spotlight eens gericht zou worden op the underdogs – de helden achter de schermen

 

Carlo de Leeuw

‘Normaal zoek ik de schijnwerpers niet zo op’, grijnst hij. Dat is wel ooit anders geweest, want Carlo de Leeuw speelde vroeger zelf voor Feyenoord 1, van 1977 tot ’81 om precies te zijn. Inmiddels woont hij in het Brabantse Valkenswaard en rijdt hij iedere dag zo’n anderhalf uur om rond 08:00 uur aan te komen bij De Kuip. Een behoorlijke rit, maar als je iedere dag bij de club waar je van houdt over de vloer mag komen, dan is dat het dubbel en dwars waard.

 

Kampioenschap Feyenoord

Wanneer je de jongens op het veld ziet spelen of trainen, dan zijn de tenues afkomstig van Carlo en zijn collega’s. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van de uit- en de thuisshirts, het kiezen welke kleding er moet worden gekocht, welke ballen geleverd moeten worden tot de sets die klaargelegd worden. Dit alles is de verantwoordelijkheid van de materiaalman, van Carlo dus. ‘De kinderen zijn het huis uit, maar ik krijg er ieder jaar elf voor terug. En dan ook nog eens elf die soms nog erger zijn dan mijn eigen kinderen’, lacht de linksbuiten van weleer die ook bij Oranje betrokken is. ‘Dankzij deze baan ben ik altijd bij de jongens: of het nou hier, tijdens de Europa Cup, op het WK of EK is. Waar dan ook, ik ben erbij. De mooiste reis die ik met ze maakte, was die naar het WK in Zuid-Afrika. Maar de mooiste herinnering was toen we dit jaar met Feyenoord de schaal wonnen. Ik voelde me alsof ik zelf op het veld had gestaan, zo trots!’

 

Ziekte

Voor het huidige seizoen begon, werd de ziekte kanker geconstateerd bij de ex-voetballer. Hij onderging een zware operatie en begon daarna naar woorden van Feyenoord aan “een strijd die uiteindelijk niet te winnen viel”. De ex-voetballer en materiaalman van de Rotterdamse club werd 59 jaar oud. Sinds het jaar 2000 was hij al materiaalman bij het eerste elftal Feyenoord, voor veel mensen bij de club was hij niet meer weg te denken uit de Kuip en ging iedereen van hem houden.

 

Carlo de Leeuw overleed gister, 13 februari 2020. Die dag speelde Feyenoord voor de KNVB beker tegen Heerenveen en na de gewonnen wedstrijd volgde een prachtig eerbetoon aan de geliefde materiaalman.

Meer voetbal? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!