SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Bob Marley: wereldberoemde artiest en groot voetbalfan

In de Johan Cruijff Arena speelt net voordat de tweede helft begint een lied af: Three Little Birds. Het liedje is van één van de grootste artiesten aller tijden. Over wie we het hebben? Bob Marley! De Jamaicaanse artiest hield niet alleen van muziek, maar was ook een groot voetbalfan. Daar komen we in onze wekelijkse rubriek DOCU DAY nog meer achter. We lichten de documentaire ‘Bob Marley Legacy: Rhythm of the Game’ voor je uit.

Unieke documentaire over Bob Marley

Verliefd op voetbal

In vier afleveringen krijg je te zien hoe Bob Marley verliefd is geworden op voetbal. Er worden bijzondere anekdotes uit het leven van de artiest uitgelegd en je ziet de connectie tussen zijn muziek en voetbal. De liedjes van ‘The King of Reggae’ worden door de voetbalfans nooit vergeten en galmen nog wekelijks door voetbalstadions over de hele wereld.

Bob Marley zegt in de voetbal documentaire dat hij altijd fan is geweest van voetbal: “Ik hou van muziek en daarna van voetbal. Voetballen en zingen is gevaarlijk omdat het voetbal erg gewelddadig kan zijn. Ik zing over vrede, liefde en al dat soort dingen, en er kan iets gebeuren. Als een iemand jou hard tackelt, brengt dat gevoelens van oorlog met zich mee.”

Ajax x Bob Marley

Het is ondertussen wel bekend dat Ajax en Bob Marley met elkaar verbonden zijn. Zo worden de liedjes van de Jamaicaan geregeld gezongen in de Johan Cruijff Arena. Ajax deed er zelfs twee seizoenen geleden een schepje bovenop. De Amsterdamse voetbalclub lanceerde de speciale ‘Ajax-Bob Marley collectie’. Het shirt werd aan de lopende band verkocht en nog steeds willen veel voetbalfans het shirt bemachtigen.

Ajax-Bob Marley collectie

Vorige week keken wij in onze rubriek DOCU DAY naar de documentaire ‘Captains of the World‘. Hierin zie je exclusieve beelden van het WK voetbal in 2022. Hoe was de sfeer in de kleedkamer bij Argentinië na de finale?