SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Bijzondere gast bij loting van UEFA Futsal EURO 2022

Bijzondere gast bij loting van UEFA Futsal EURO 2022

Het Europees kampioenschap Futsal word in 2022 in Nederland georganiseerd. De UEFA kwam met groot nieuws over de loting. Namelijk één van de allergrootste Futsal-spelers ooit, Ricardinho (Ricardo Filipe da Silva Braga), is ook aanwezig bij de officiële trophy overhandiging.

Op 18 oktober komt Ricardinho naar Nederland voor de officiële loting van UEFA Futsal EURO 2022. De Portugees won zijn eerste wereldtitel en werd verkozen tot speler van dat zelfde toernooi, in Litouwen. Ricardinho werd al zes keer eerder tot beste Futsal-speler van de wereld uitgeroepen.

Twee grote Nederlandse Futsal-spelers

Twee grote Nederlandse Futsal-spelers, Vic Hermans en John de Bever, verzorgen op 18 oktober de trekking van de officiële loting. Hermans begon zijn carrière als tiener met buitenvoetbal voor zijn geboortestad. Later verhuisde hij naar België om voor Tongres te spelen. Nadat hij België had verlaten, verhuisde hij terug naar zijn eigen land om voor Caesar Beek te spelen. Hij vertegenwoordigde zijn land 50 keer en nam deel aan vier internationale toernooien, waaronder het FIFA Futsal Wereldkampioenschap van 1989 waar zijn team tweede werd en in de finale verloor van Brazilië. De bondsridder is vereerd dat hij in Zeist de loting mag voltrekken. Ook John de Bever is nog wekelijks actief in de zaal en is goed voor 18 goals in 28 Interlands bij Oranje. De volkszanger en ex-prof kijkt uit naar het EK. Zo hoopt hij dat het toernooi de groei van Futsal in Nederland een boost zal geven.

Tiki Taka voetbal

Soufiane Touzani en Rocky Hehakaija hosten de show in Zeist. Touzani is natuurlijk bekent geworden met zijn ongelofelijke tricks  op de straat. Zo heeft hij video’s opgenomen met de grootste ter aarde, Cristiano Ronaldo en Ronaldinho. Rocky heeft ook wat te weeg gebracht in de wereld van straatvoetbal. De straatvoetbalster was overigens ook het allereerste vrouwelijke personage met een game-face in het speltype Volta, wat in het teken staat van straat- en zaalvoetbal, in het computerspel FIFA 21. De loting is op maandag 18 oktober vanaf 18:00 uur. In het begin van het nieuwe jaar op 19 januari gaat de UEFA Futsal EURO 2022 van start.

 

Ons nieuwe ISSUE #70 is uit met niemand minder dan Edwin van Sar! Koop nu uw exemplaar.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.