SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Een kijkje in de keuken bij Life After Football

Stel je voor dat je een fotoshoot mag doen met je favoriete voetbalspeler? Wat bereid je dan allemaal voor? Kies je voor een unieke locatie of iets wat in de buurt bij de voetballer is? En de kleren, moeten ze dezelfde stijl zijn als de kledingstijl van jouw idool of wil je iets totaal anders? Er komt meer bij kijken dan je waarschijnlijk dacht. Toch is dit juist hetgeen wat het zo leuk maakt. De afgelopen maanden zijn dan ook weer vele bekende voetballers voor de camera van Life After Football verschenen. Zo vlogen we naar Florence waar Amrabat schitterde en fotografeerden we Pedersen in Rotterdam. Stuk voor stuk unieke beelden die je kan zien in ISSUE 76. Toch zie je hier niet hoe deze foto’s tot stand kwamen. Vandaag laten we dit aan jou zien zodat jij een perfect beeld hebt van hoe het in elkaar zit!

Behind the scenes van ISSUE76

Geschreven door: Milan Verleg

Voorbereiden op Florence

Een shoot begint niet op de dag zelf. Voorafgaand aan de productie wordt er flink gebrainstormd welke locatie en setting bij de speler past. De styling is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Heeft de hoofdpersoon een eigen stijl die hij graag terug wil laten komen of vertrouwt hij de stylisten van Life After Football en durft hij uit zijn comfort zone te kruipen. Nadat dit goed is uitgezocht wordt het wachten op de dag zelf. De camera’s worden gepositioneerd, de lichtinval gecheckt en de locaties gespot. Klaar? Dan gaan we beginnen.

Bij Sofyan Amrabat moest het meest geregeld worden. Zo werden de voorbereidingen voor deze shoot al vroeg genomen en moest zelfs het vliegtuig worden gepakt naar Florence om de Marokkaan te zien schitteren. Vele kleding werd hierbij meegenomen en na een avond slapen in het hotel werd het tijd om de middenvelder te ontmoeten in het Savoy Hotel. Na een kennismaking werd het tijd voor de shoot. Na prachtige spots als de mooie, wereldberoemde Duomo en de unieke straatjes van Florence was het freewheelen geblazen. Geheel creatief bezig zijn en kijken wat er op het moment gebeurd en hierop inspringen. Zo werd Sofyan in de stad door vele ACF Fiorentina fans aangesproken. Iedereen wilden natuurlijk op de foto met hem! We liepen hierdoor wat vertraging op, maar na verschillende plekken te hebben gehad, en een paar keer van kleding te hebben gewisseld, was de shoot al voorbij.

Een shootdag in het mooie Florence

Shootlocaties om van te smullen

Shoots in Nederland lijken hierdoor makkelijker om te regelen, maar ook hier komt best veel bij kijken. Zo schitterde Davy Klaassen, Marcus Pedersen en Idaly allemaal in de nieuwe ISSUE 76 aan de hand van goede voorbereidingen. Iets waar voor ons vele vragen bij komen kijken. Waar kun je Pedersen namelijk het beste shooten? In zijn nieuwe thuisbasis Rotterdam natuurlijk! En dan in het bijzonder op en rond de plaats waar hij waarschijnlijk over een aantal weken de kampioensschaal de lucht in mag houden. Met prachtig zicht op het stadhuis aan de Coolsingel waren we te gast in Grace restaurant welke setting perfect paste bij het Noorse talent.

Voor Davy Klaassen moesten meer voorbereidingen getroffen worden. Hij ging namelijk samen met zijn vriendin Laura Benschop en hond Rio op de foto. De leukste outfits werden geselecteerd en naast de Ajacied en zijn vriendin hadden we ook voor Rio een perfect bijpassende hondenmand geregeld. Nog voor aanvang van de shoot wist Rio shootlocatie Republiek Bloemendaal te ontvluchten en genoot hij van zijn vrijheid van het strand. Baasje Davy moest hem van het strand plukken om ook op de foto te gaan. Dit leverde prachtige en unieke behind the scenes beelden op!

Met rapper Idaly liep alles volgens plan. Hij was nog zo blij als een kind met zijn, op dat moment recent uitgekomen, album “Betty” en hierdoor waren de foto’s zo geschoten. Daarnaast bladerde hij rustig door Life After Football ISSUE75, terwijl wij de camera’s klaarzette voor de start. Een heerlijke shoot dag voor ons en de artiest in het prachtige Conservatorium Hotel.

Klaassen haalt zijn hond Rio van het veld
Pedersen voor de camera in Rotterdam
Idaly geniet van ISSUE75