SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Behind the scenes bij de toptransfer van Idrissi

In de afgelopen drie jaar maakte Oussama Idrissi zijn grote belofte waar in de hoofdmacht van AZ. Dit leverde hem een fantastische transfer op, want maandag tekende de vleugelaanvaller een vijfjarig contract bij Spaanse grootmacht Sevilla FC. Zaakwaarnemer Annas El Ghouche nodigde Life After Football exclusief uit om samen met Oussama af te reizen naar de Zuid-Spaanse stad om deze bijzondere dag in beeld te brengen.

Als jongen uit Bergen op Zoom werd Oussama op 13-jarige leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van NAC Breda. Hier viel zijn talent al heel snel op en Feyenoord toonde serieuze interesse om de jongeling over te nemen. Op Varkenoord bleef hij zich stormachtig ontwikkelen, maar met het oog op een doorbraak in het nationale profvoetbal koos Oussama Idrissi voor een overstap naar FC Groningen. Dit bleek een gouden zet, want Oussama wist met zijn bravoure al snel een basisplaats te veroveren. Hij werd van steeds grotere waarde voor de Groningers en zo kwam hij in beeld bij AZ. Hier ontpopte hij zich tot een van de gevaarlijkste buitenspelers van de Nederlandse velden. Met zijn onvoorspelbare dribbels, geniale assists en heerlijke afstandsschoten kroonde hij zich tot smaakmaker van de Eredivisie. Zijn heerlijke spel leverde hem een transfer op naar de Europese topclub.

Sevillistas Rojiblancos

De Nederlands-Marokkaans voetballer stapte zondagochtend om 07.00 uur op het vliegtuig richting Sevilla. Ook zijn twee trotse broertjes, vrouw en zaakwaarnemer Annas El Ghouche reisden met hem mee. Direct na aankomst nam de clubarts hem mee voor de medische keuring, waar hij tot zijn grote verrassing Karim Rekik tegenkwam. De twee speelden samen bij de Onder 21 van het Nederlands Elftal en ook Rekik was in Sevilla om zijn overstap van Hertha BSC naar Sevilla te beklinken. In de middag nam de clubleiding Oussama mee voor een rondleiding door de voetbaltempel Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Binnen afzienbare tijd zal hij hier in het rood-wit van de Europa League-winnaar te bewonderen zijn. Idrissi sloot de dag af met een ontmoeting met coach Julen Lopetegui. Op het trainingscomplex was de eerste kennismaking tussen de leermeester en zijn leerling. Na een korte babbel zocht Oussama zijn hotel op om deze dag vol nieuwe indrukken af te sluiten met zijn familie. 

Dag van de waarheid

Maandag was de grote dag: het tekenen van het contract. Al vroeg moest Oussama weer op de club zijn om een coronatest te ondergaan. De kersverse aanwinst moest een paar laatste testjes voltooien en toen was het moment daar. Idrissi kreeg zijn contract te zien en hij mocht zijn krabbel zetten onder een overeenkomst die hem voor vijf jaar aan de club zou verbinden. Na de ondertekening ging de media-afdeling van Sevilla met Idrissi op pad om officiële clubfoto’s te maken voor de presswall. Op deze drukke dag werd hij ’s avonds weer op de club verwacht voor de persconferentie rondom zijn transfer. Hier werd Oussama ook officieel gepresenteerd met zijn shirt en rugnummer 23.  Een rondje langs de kleedkamer en de walk-on door de befaamde spelerstunnel vormden een mooie afsluiter van een fantastische dag. Voor de pers hield Idrissi nog een balletje hoog en hij liet een tipje van de sluier zien van zijn trukendoos. 

Nederlandse enclave

Bij Sevilla zal Idrissi oude bekenden tegenkomen in de vorm van Luuk de Jong en Karim Rekik. Daarnaast zal Oussama ook twee Marokkaanse landgenoten bij de club treffen, namelijk spits Youssef En-Nesyri en keeper Yassine Bounou. Zij zullen er mede voor zorgen dat de buitenspeler zich snel thuis kan voelen in de hoofdstad van Andalusië. Wij hopen dat Idrissi zijn draai snel gaat vinden in Sevilla en zich kan gaan meten met de internationale top. 

Op 18 oktober reist Sevilla af naar Granada en wellicht maakt Oussama hier voor het eerst zijn opwachting voor Sevillistas Rojiblancos. Wij wensen Oussama natuurlijk heel veel succes en danken hem, zijn familie en Annas El Ghouche voor deze fantastische behind the scenes van een toptransfer.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.