SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

BBC kroont Nederlandse tot beste speelster

Vorige week is Vivianne Miedema gekroond tot beste speelster van het seizoen van de Engelse FA Women Super League. De aanvalster van Arsenal en het Nederlands Elftal kreeg 21 procent van de stemmen. Miedema haalde 2 procent meer stemmen dan Bethany England van Chelsea. In het team van het jaar was er ook een plekje weggelegd voor Daniëlle van de Donk.

Vivianne Miedema mocht nog een trofee omhoog houden. Naast beste speelster van het seizoen, riep de BBC haar ook uit tot grootste talent. De all-time topscorer van Oranje is met haar 23 jaar nog jong, maar behoort wel tot de absolute top. Om de prijs om grootste talent bleef Miedema haar jonge, Britse teamgenote Leah Williamson net voor. Het is voor Miedema de tweede keer dat ze gekozen word tot beste speelster van het seizoen.

https://www.instagram.com/p/B_40XHxjiSD/

Arsenal

Op 20-jarige leeftijd verkaste Miedema van Bayern München naar Arsenal. Sinds haar komst bij Arsenal heeft ze een geweldig gemiddelde weten te produceren. Miedema heeft in haar drie seizoenen bij Arsenal 65 wedstrijden gespeeld, waarin ze 66 keer scoorde. De meest bizarre wedstrijd in dienst van de Londense club speelde zij afgelopen december tegen Bristol City. De wedstrijd eindigde in 11-1. Miedema was verantwoordelijk voor 6 doelpunten en 4 assists.

Samen met landgenoten Jill Roord en Daniëlle van de Donk is Arsenal nog steeds in de race om het kampioenschap. Zij staan vier punten achter Manchester City, maar hebben nog wel een wedstrijd tegoed. Leuk feitje, Vivianne heeft een relatie met de Engelse Lisa Evans, zij is naast haar partner ook haar teamgenoot bij Arsenal.

Vivianne Miedema met teamgenote en vriendin Evans

BBC Prijzen

Jaarlijks reikt de BBC prijzen uit aan de spelers en speelsters die door het publiek worden gekozen. Bij de mannen verkoos het publiek Jordan Henderson tot Best Player en Trent Alexander-Arnold Best Young Player. Jürgen Klopp maakte het Liverpool feestje compleet, want hij mocht zich Best Manager noemen.

Zit je thuis en begint je haar langer te worden? De kappers zijn vanaf vandaag weer open. Kijk hier welke coupe jou het beste zal staan.

Meer informatie op het gebied van voetbal, fashion en lifestyle vindt je op onze Instagram en Facebook.